Durerile de burtă vorbesc despre trecut

Durerile de burtă vorbesc despre trecut
Preț: 54,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9707-68-5
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 328
Format: 130 x 200 mm

DESCRIERE

Durerile de burtă vorbesc despre trecut

Devroede Ghislain

Dureri abdominale cronice, constipaţie, diaree… Ce ascund aceste tulburări? Cum pot fi ele interpretate şi tratate? Şi, mai ales, de ce eșuează atâtea operaţii chirurgicale? Studiile arată că o femeie din două care consultă un gastroenterolog în legătură cu tulburări de colon a fost abuzată sexual în copilărie. Sigur, nu toate durerile de burtă sunt de sorginte emoţională, dar exemplele prezentate în carte, extrase din îndelungata experienţă a vizionarului chirurg-psiholog Devroede, demonstrează îngrozitorul impact pe care abuzul sexual îl are asupra sănătăţii victimei, mai precis asupra funcţiei intestinale.

Prof. Dr. Ghislain Devroede a fost un medic atipic. Format la celebra Mayo Clinic, în SUA, a devenit, la vârsta de 35 de ani, şeful Secţiei de chirurgie colorectală a Spitalului Universitar din Sherbrooke, având la activ peste 300 de articole științifice și peste 400 de conferințe. A ştiut să împreuneze abordările ştiinţifice cu cele ale introspecţiei personale, atât pe plan intelectual, cât şi emoţional şi corporal, prin mulţi ani de psihanaliză, nouă ani de practică a strigătului primar, trei ani de formare în hipnoza eriksoniană, respiraţia holotropică, dar și un an de formare pe tema „Psihanaliza şi limbajul corpului“, cu Anne Ancelin Schützenberger, cu ajutorul căreia a înţeles impactul clinic al secretelor de familie şi al transmiterilor transgeneraţionale şi care, ulterior, i-a prefaţat cartea Copiii bolnavi de părinţi. În 1993, la Montreal, a prezidat primul congres internaţional dedicat procesului de vindecare, la care a reunit 1.600 de participanţi în jurul lui Dalai Lama.

 Aşa se face că Ghislain Devroede, chirurg specializat în tulburările de natură digestivă, îşi transformă consultaţiile în veritabilă psihanaliză a pacientului care sfârşeşte prin a vorbi despre sine, despre propria familie, mergând până la sursele problemei… iar operaţiile nu mai au loc în mod sistematic. Lucrarea de faţă ne propune o viziune integrată a abdomenului, a interacţiunii sale cu psihicul şi trecutul.

 Prof. Dr. Devroede a profesat până în ultima clipă, la vârsta de 85 de ani. Lumea medicală şi pacienţii de care s-a ocupat timp de 60 de ani îi aduc omagiu pentru curiozitatea faţă de tot ce este vizibil, tangibil şi, deopotrivă, pentru ceea ce este impalpabil, invizibil, dar crucial.

 „Când văd pe cineva plângând, nu voi afla mare lucru făcând o analiză chimică a lacrimilor sale; aflu mai multe din povestea pacientului decât dintr-o radiografie.“
– Prof. Dr. Ghislain Devreode 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0242 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.