Eden: Versiunea sumeriană a Genezei - Anton Parks

Eden: Versiunea sumeriană a Genezei - Anton Parks
PRP: 57,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 50,00 lei
Diferență: 7,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-1965-67-3
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 352
Format: 14.5X21

DESCRIERE

Eden: Versiunea sumeriană a Genezei

Anton Parks

 

 

Știm deja că primele capitole din Biblie, cele cuprinse în Cartea Genezei, nu reprezintă adevărul istoric. Totuși, cum au apărut miturile despre Grădina Edenului, despre Pomul Cunoașterii și despre Șarpele care a convins-o pe Eva să muște din măr? Ce a însemnat de fapt Căderea din Rai?

La toate aceste întrebări ne răspunde Anton Parks, în cartea-documentar Eden: Versiunea sumeriană a Genezei, în curs de apariție la Editura Daksha.

După ani de cercetări și traduceri ale tăblițelor sumeriene din lut cu scriere cuneiformă găsite la site-ul arheologic din Nippur (sud-estul Irakului de astăzi), Parks ne oferă o nouă perspectivă documentată și foarte plauzibilă. Se pare că aceleași mituri care stau la baza creștinismului există și în aceste scrieri sumeriene ce datează cu mult dinaintea scrierilor din Vechiul Testament. Așadar, Cartea Genezei biblice ne prezintă, de fapt, mituri transmise de la trib la trib, prelucrate de-a lungul secolelor – o altă versiune a miturilor originale, cele sumeriene.

Aceste tăblițe au fost descoperite între anii 1885 și 1900. Mulți cercetători au încercat să le traducă, însă fără prea mare succes. De aceea, informațiile atât de valoroase despre originea umanității, a Binelui și a Răului au rămas ascunse în cuneiformele lor pentru atât de mulți ani. Anton Parks este cel care a reușit să le descifreze după toți acești ani de încercări eșuate. Toate informațiile fascinante (însă atât de periculoase) descoperite sunt expuse în lucrarea Eden: Versiunea sumeriană a Genezei, fără a omite nimic.

În această carte, vei descoperi adevărata origine a oamenilor pe Pământ și vei privi dintr-o cu totul altă lumină episoadele biblice ale Grădinii Edenului, Șarpelui și Căderii Omului. Vei avea acces la versiunea nealterată, originală, a genezei, așa cum a fost ea descoperită de Anton Parks în timpul traducerii tăblițelor sumeriene.

Tu ai curaj să afli adevărurile expuse tranșant și documentat în această carte-fenomen?


Anton  Parks a lucrat patru ani la reconstituirea chintesenței originare a unor documente inestimabile, sinteză care este prezentată în această lucrare fascinantă.

Citind cartea, veți descoperi că începutul Genezei din Biblie este doar o versiune trunchiată a adevărului. Grădina Edenului, Șarpele ispititor și Păcatul omului apar aici într-o lumină complet inedită, care ne arată în ce măsură aceste episoade au fost făcute treptat de neînțeles de-a lungul timpului, prin nenumărate rescrieri.

„Aflăm că zeii se războiesc între ei, că poartă o luptă armată care va duce îndeosebi la distrugerea memoriei științei.”
Bob Bellanca, BTLV, 13 februarie 2020


„Cine nu-și cunoaște trecutul n-are viitor. O afirmație la care merită să medităm… Nu e ceva nou: căutarea originilor omului este o mașină de mințit, de divizat, de ridiculizat, de desființat, de exclus… Anton Parks, scriitor specializat în culturile din Orient, s-a aplecat asupra studiului unor documente scrise, care sunt considerate cele mai vechi ale omenirii. Parks a putut nu numai să reconstituie istoria originilor noastre, ci și să demonstreze că Geneza din Biblie este doar o copie nefericită și deformată a unui astfel de eveniment… De citit obligatoriu!”
Science et Inexpliqué, nr. 34, iulie-august 2013


„Parks compară traducerile unor texte cuneiforme cu textul biblic și arată că în Geneză au fost făcute greșeli grave de interpretare… Analiza lui riguroasă pune sub semnul întrebării credințele admise.”
Nexus, UK, vol. 21, nr. 4, iunie-iulie 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0203 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.