Exercitii si probleme de Matematica pentru elevii claselor I-IV

Exercitii si probleme de Matematica pentru elevii claselor I-IV
thumbthumb
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: stoc limitat
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 512

DESCRIERE

Exercitii si Probleme de Matematica pentru Clasele I - IV

 

 

 

Cartea cuprinde exerciţii şi probleme de matematică pentru clasele I-IV, concepute astfel încât să stimuleze gândirea elevului, s-o obişnuiască cu stăruinţa, îndârjirea, precizia şi conştiinciozitatea îndeplinirii obligaţiilor

ce-i revin.

 

Ea poate constitui un auxiliar preţios pentru elevi, oferindu-le material- spre a exersa la matematică, dar şi pentru învăţători, deoarece conţine o varietate de tipuri de exerciţii şi probleme pe care învăţătorul le poate integra în lecţii sau le poate rezolva cu elevii în cadrul cercurilor de matematică.

 

Actuala ediţie diferă faţă de ediţiile anterioare, atât prin conţinut cât şi prin modul de organizare a materialului. Astfel, exerciţiile şi problemele sunt în conformitate cu noua programă şcolară şi sunt organizate exact în capitole prevăzute de aceasta. Cartea se încheie cu un capitol care conţine probleme de logică şi perspicacitate.

 

Problemele sunt numeroase, atrăgătoare şi utile. Ele stimulează nu numai gândirea, ci au şi menirea de a dezvolta imaginaţia, creativitatea şi spiritul de observaţie ale elevilor. De asemenea, există mai multe întrebări şi probleme al căror conţinut este legat de viaţa şi activitatea de zi cu zi a elevilor.

 

La sfârşitul celor mal importante capitole există teste de evaluare a cunoştinţelor. Fiecare test conţine două seturi de probleme cu acelaşi grad de dificultate, venind astfel în sprijinul învăţătorilor dornici să cunoască gradul de însuşire a cunoştinţelor din acel capitol de către elevi.

 

Trăim în epoca unei vieţi-cerebral intensive, în care cea mai de preţ bogăţie o reprezintă inteligenţa umană şi creativitatea pecare suntem datori s-o cultivăm.

" Societatea de mâine va cere un coeficient de creativitate cu mult sporit faţă de cel de azi, şi, după cum se ştie, adultul creator este rezultatul

formării copilului creator.

 

Activitatea creatoare, însă, nu este posibilă fără o muncă sistematică, bine organizată şi direcţionată. Tocmai la aceasta contribuie exerciţiile şi problemele din această carte.

 

Ţinând cont de rolul matematicii în dezvoltarea societăţii şi ştiinţei, de importanţa pe care o are şi o va avea ea în viaţă, se impune consolidarea cunoştinţelor matematice încă de la clasele I-IV. Succesul în învăţarea matematicii de către elevi nu este un deziderat, ci un imperativ. El se dobândeşte rezolvând exerciţii şi probleme, antrenând la efort personal, condiţie pentru cel ce învaţă matematica .

 

prof. Mădălina-Georgia Nicolescu

 

 

Autor: Angelica Calugarita

Limba: romana
Nr.pagini:
Dimensiuni: 512
An aparitie: 2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0226 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.