Femei dominate, manipulate și abuzate

Femei dominate, manipulate și abuzate
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9707-66-1
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 240

DESCRIERE

Femei dominate, manipulate și abuzate

Marie-France Hirigoyen

Cea mai gravă formă de violență în relația de cuplu nu este neapărat vizibilă. Agresiunea fizică nu apare din senin, ci este precedată de o escaladare a comportamentelor de tip abuziv. Pe termen lung, violența psihologică poate fi la fel de distrugătoare ca violența fizică, din cauzaizolării, pierderii stimei de sine şi a depresiei provocate în rândul femeilor abuzate, existând riscul să se ajungă chiar și la sinucidere.

Femeile agresate nu reuşesc să îşi părăsească partenerii abuzatori, pentru că aceștia le prind într-o capcană și ajung să le domine în totalitate. Înțelegerea mecanismului de dominație psihologică şi a violenței de care este cel mai adesea însoțită reprezintă primul pas pentru a ieşi din ea.

Cu ajutorul exemplelor întâlnite sau preluate din îndelungata activitate de terapeut specializat în ajutorarea victimelor violenței conjugale, autoarea demonstrează în ce mod, ca urmare a spălării pe creier la care sunt supuse, femeile sfârşesc prin a fi literalmente paralizate de teamă, nemaigăsind mijloacele şi resursele pentru a ieși din asemenea situații.

Doctor în medicină, psihiatru și psihanalist, Marie-France Hirigoyen se adresează femeilor aflate sub dominație psihologică şi care, hărțuite fiind, nu reuşesc să înțeleagă ceea ce li se întâmplă, dar şi copiilor lor sau celor din anturaj, care nu își dau seama de ce victimele nu îşi părăsesc călăii.

O carte deosebit de utilă, dublată de un ghid practic care îți dă posibilitatea să reacționezi încă de la primele semne de violență psihologică, cu mult înaintea apariției violenței fizice.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0251 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.