Feng Shui - armonia elementelor - Julia Hatcher

Feng Shui - armonia elementelor - Julia Hatcher
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-630-6506-40-8
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 64
Format: 16X23

DESCRIERE

Feng Shui - armonia elementelor

Julia Hatcher

 

 

FENG SHUI-UL ESTE O VECHE DISCIPLINĂ CHINEZĂ, care se ocupă cu dispunerea corectă a spaţiilor de locuit, în raport cu peisajul, al cărui obiectiv este acela de a armoniza fiecare element al casei cu fluxurile suflului cosmic. De fapt, orientalii consideră natura ca pe un complex organism viu, străbătut de energie vitală - numită chi - ce poate fi canalizată, folosind noţiunile adecvate, în punctele centrale ale casei, pentru a obţine fericire, prosperitate şi longevitate.
    În Feng Shui, chi-ul trebuie să curgă în interiorul casei, în mod armonios, traversând-o fără obstacole: de aceea, dispunerea componentelor interne ale locuinţei, aşezarea mobilei, prezenţa în imediata apropiere a construcţiilor, munţilor şi cursurilor de apă sunt fundamentale pentru această disciplină, întrucât sunt factori care influenţează puternic persoanele şi modul lor de trai. Nu există argumente ştiinţifice de necontestat, cu privire la această veche doctrină, dar cert este faptul că organizarea corectă a încăperilor casei, cu alegerea unui mobilier cu linii moi, realizat din materiale naturale, şi un echilibru al formelor şi al culorilor, pot să influenţeze calitatea vieţii şi să susţină condiţia psihofizică optimă a locatarilor săi. Acest concept se regăseşte şi în Occident, în contextul construcţiei ecologice, o ramură a arhitecturii ecologice (arhitectură practicată, în care se folosesc doar materiale de tip natural) care se ocupă cu arta realizării clădirilor, deci, oraşe, înţelese ca organisme vii, conectate la câmpuri energetice. Feng Shui-ul este încă foarte înrădăcinat în China, astfel că în momentul achiziţiei unui teren sau a unei case, primul expert care este consultat este chiar un maestru Feng Shui. Fundamentele teoretice şi filosofice ale acestei arte milenare trebuie identificate în taoism de care este strâns legată. Pe baza Daojia, aşa este numit taoismul în China, mişcarea şi unitatea contrariilor sunt principiile fundamentale ale naturii, simbolizate de Yin şi Yang, a căror formă sinuoasă exprimă complementaritatea naturii.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0217 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.