Fise de procedura penala pentru admiterea in magistratura si avocatura. Editia a 4-a

Fise de procedura penala pentru admiterea in magistratura si avocatura. Editia a 4-a
Preț: 110,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-27-1295-2
Editura:
Anul publicării: 2019
Ediția: 4
Pagini: 712
Format: 20X24
Categoria: Drept Penal

DESCRIERE

Fise de procedura penala pentru admiterea in magistratura si avocatura. Editia a 4-a

Carmen-Silvia Paraschiv

 
 

Înțelegerea și asimilarea corectă, în timp util, a informației reprezintă o necesitate pentru orice candidat la concursuri sau examene în profesiile juridice, drept pentru care lucrarea Fișe de procedură penală pentru admiterea în magistratură și avocatură prezintă, într-un stil concis și ușor accesibil, întregul material necesar în studiul acestei discipline. O astfel de modalitate de sistematizare a materiei pare să fie cu atât mai importantă la procedura penală, având în vedere frecventele decizii de neconstituționalitate, recursuri în interesul legii și hotărâri prealabile pronunțate pe marginea textelor din Codul de procedură penală, încât este aproape imposibil să existe un curs sau un tratat care să țină mereu pasul cu o asemenea avalanșă de modificări.

Pentru reținerea facilă a informației și pentru o mai bună înțelegere a etapelor și a desfășurării procesului penal, partea teoretică este însoțită de exemple relevante din practica judiciară.

Despre ediția a 4-a

  • 55 de fișe tematice, pentru înțelegerea și asimilarea corectă a întregii materii de examen;
  • 37 de anexe ce redau sub formă de scheme instituțiile prezentate în fișe;
  • 97 de întrebări recapitulative, utile în verificarea rapidă a informației pentru recapitularea finală;
  • o ediție actualizată cu toată jurisprudența obligatorie în materie procesuală penală pronunțată până în luna aprilie 2019 inclusiv: decizii ale Curții Constituționale; decizii în recursuri în interesul legii și decizii privind dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală ale Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Despre seria Concursuri și examene

Seria Concursuri și examene grupează toate lucrările de sinteze, fișe, spețe și grile publicate de Editura Hamangiu și este special dedicată studenților, în vederea pregătirii examenelor de an sau de licență, și candidaților la concursurile de admitere și de definitivat în profesiile juridice. Cărțile de fișe sunt publicate într-un format inedit (20x24 cm), mai mare decât formatul academic obișnuit, dar mai adaptat grafic acestui concept, ce include multe tabele și scheme, facilitând vizualizarea și asimilarea rapidă a informațiilor necesare promovării examenelor.

În ultimii ani, conceptul de fișe s-a impus din ce în ce mai mult în fața tratatelor, cursurilor și monografiilor elaborate în materiile ce fac parte din tematica propusă pentru admiterea la Institutul Național al Magistraturii, examenul de primire în profesia de avocat ori examenele de an, de licență sau de definitivat (INM/INPPA).

Cuprinsul acestor cărți este conceput astfel încât cititorul să dobândească o viziune clară și de ansamblu asupra materiei, care să asigure fixarea rapidă a cunoștințelor necesare pentru promovarea diferitelor examene și concursuri. Informațiile sunt ușor accesibile, structurate într-o formă logică, actualizate din punct de vedere legislativ și completate cu deciziile obligatorii ale Curții Constituționale și ale Înaltei Curți de Casație și Justiție.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0641 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13