Frate bogat, sora bogata

Frate bogat, sora bogata
thumbthumb
Preț: 38,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 368

DESCRIERE

DOUĂ VIEŢI, DOUĂ CĂLĂTORII

Iată-i împreună, după ce au fost de atâtea ori departe unul de celălalt, frate şi soră, descoperind bogăţiile vieţii. Frate bogat, soră bogată combină într-o singură carte două poveşti adevărate, pline de tâlc şi de înţelepciune, de întâmplări reale şi de sentimente adevărate, inspirate de vieţile lui Robert Kiyosaki şi Emi Kiyosaki (Venerabila Tenzin Kacho).

Această carte întăreşte credinţa în puterea ţelului ales, în importanţa trecerii la acţiune şi în capacitatea de a depăşi obstacole în drumul către o viaţă bogată.

În 1962, Statele Unite detonau o bombă atomică lângă o insulă din sudul Oceanului Pacific. Începând din acel moment, doi oameni, născuţi din aceiaşi părinţi, crescuţi în aceeaşi familie şi educaţi la fel în copilărie, vor începe să caute, pe drumuri diferite, calea către Dumnezeu, bogăţie şi fericire.

Robert avea să ajungă un antreprenor cunoscut în toată lumea, autor de cărţi şi mentor în domeniul financiar. Emi a devenit o respectată călugăriţă budistă, ea însăşi autoare de cărţi şi mentor în domeniul spiritual.

Destinele i-au dus departe de Big Island din Hawaii, până în Golful Cam Ranh din Vietnam, în comunităţile hipiote din Haight-Ashbury şi în mănăstiri din India, dar şi la întâlniri private cu dr. R. Buckminster Fuller, în prezenţa Sfinţiei Sale Dalai Lama şi, în cele din urmă, unul către celălalt.

Robert s-a confruntat cu moartea în război, iar Emi în spitale, învingând cancerul. Amândoi şi-au asumat riscuri, au făcut greşeli, şi-au învăţat lecţia şi şi-au găsit propriile adevăruri. Amândoi au descoperit pacea, fericirea şi bogăţia – lucruri pe care le poate căpăta fiecare, dacă îşi trăieşte aşa cum se cuvine viaţa pentru care a fost menit.

Această carte îi inspiră pe cititorii aflaţi în căutarea propriilor adevăruri, a scopului existenţial şi a bogăţiei financiare şi spirituale.


ROBERT KIYOSAKI este un american de origine japoneză, născut şi crescut în Hawaii. După ce a absolvit US Merchant Marine Academy din New York, s-a înrolat în cadrul trupelor de puşcaşi marini şi a luptat în Vietnam ca ofiţer şi pilot de elicopter militar. După război, a lucrat în departamentul de vânzări al Xerox Corporation şi, în 1977, a întemeiat o companie care a adus pe piaţă primele portofele din nailon şi Velcro cu diverse simboluri şi embleme rock’n’roll. În 1985 a fondat o companie internaţională care avea ca scop educarea a zeci de mii de oameni din întreaga lume în materie de afaceri şi investiţii. În 1994, Robert şi-a vândut afacerea şi, datorită investiţiilor, a putut să se retragă din activitate la vârsta de 47 de ani. În scurta perioadă petrecută ca „pensionar“ a scris bestsellerul internaţional Tată bogat, tată sărac, iar în 2006 a scris, împreună cu Donald Trump, De ce vrem să fii bogat. În calitate de antreprenor, mentor şi investitor, Robert scrie rubrica lunară „Why the Rich Are Getting Richer“ pentru Yahoo! Finance, precum şi editorialul „Rich Returns“ pentru revista Entrepreneur.
BARBARA EMI KIYOSAKI a crescut în Hawaii, alături de ceilalţi membri ai familiei Kiyosaki. Atunci când Robert a apucat calea războiului, în perioada conflictului din Vietnam, Emi a mers pe calea păcii, aventurându-se în călătorii spirituale. ªi-a început studiile la University of Hawaii, apoi a plecat în Colorado, Alaska şi India pentru a-şi aprofunda studiile şi practica budistă. Emi a fost hirotonisită de către Sfinţia Sa Dalai Lama în 1985, iar astăzi poartă numele primit cu această ocazie, Bhikshuni Tenzin Kacho. Timp de şase ani, Tenzin a fost preotul budist al US Air Force Academy. Deţine o diplomă de master în budism indo-tibetan şi limbă tibetană, conferită de Naropa University. Este director adjunct şi mentor la Thubten Dhargye Ling Buddhist Center din Long Beach, California, şi profesor invitat la Thubten Shedrup Ling din Colorado Springs. Locuieşte, ocazional, la mănăstirea de maici Geden Choling din nordul Indiei. Tenzin mai lucrează şi ca preot capelan în cadrul unui ospiciu din Los Angeles, California.


Două căi diferite…
Căutarea fericirii deschide multe drumuri…

Emi Kiyosaki
„Mi-am dedicat viaţa păcii şi iluminării, căutând sensul vieţii şi mulţumirea sufletească…“

„Atunci când m-am confruntat cu cancerul şi cu boala de inimă, mi-am dat seama pentru prima oară că banii — sau lipsa lor — pot afecta nu numai calitatea vieţii, ci şi viaţa însăşi.“

„Văd în Robert un om care şi-a găsit chemarea. El vede oportunităţi acolo unde alţii văd obstacole şi îşi arată recunoştinţa fiind mentor pentru alţii.“


Robert Kiyosaki
„Mi-am petrecut viaţa făcând afaceri şi învăţându-i pe alţii cum să facă bani, preocupări care uneori m-au absorbit cu totul.“

„Reluând legătura cu Tenzin, mi-am dat seama că o viaţă bogată trebuie să aibă două talere: unul financiar şi unul spiritual. Talerul meu financiar era solid, însă acela spiritual era mult prea fragil.“

„Am văzut în Tenzin o persoană plină de bunătate, fericire şi bucurie. Mi-am dat seama că şi-a găsit familia spirituală.“


Fragment din carte


Fiecare generaţie de oameni este modelată de vremurile în care se naşte. Pe măsură ce istoria îşi urmează cursul, vedem cum evenimentele şi poveştile din jurul lor influenţează şi modelează vieţile, deciziile şi familiile.

Generaţia celui de-al Doilea Război Mondial a fost modelată de război şi de Marea Depresie. Noua tehnologie a acestei generaţii a fost radioul, iar al Doilea Război Mondial ne-a purtat în epoca nucleară odată cu distrugerile de la Hiroshima şi Nagasaki.

Politic vorbind, Marea Depresie ne-a adus asigurări sociale, asigurări medicale şi ideea potrivit căreia guvernul trebuie să aibă grijă de cetăţenii lui până la moarte.

Generaţia de astăzi — generaţia războiului din Irak — s-a născut în vremuri marcate pentru totdeauna de evenimentele din 11 septembrie 2001.

Ea se confruntă cu ramificaţiile internetului, transferul zonei de influenţă pe glob înspre China, secarea surselor de petrol, incălzirea globală accelerată şi terorismul global.

Generaţia de astăzi este pusă faţă în faţă cu un Război Sfânt de o mie de ani, datorii guvernamentale masive şi obligaţia de a plăti asigurările sociale şi de sănătate, transmise de generaţia celui de-al Doilea Război Mondial.

Generaţiei războiului din Irak i se va cere să rezolve problemele pe care nu a reuşit să le rezolve generaţia precedentă.

Generaţia baby boom — generaţia războiului din Vietnam — s-a născut în toiul Războiului Rece, marcat de frica universală faţă de extincţia umanităţii din cauza unui holocaust nuclear care ar putea distruge întreaga planetă în câteva minute.

Când Rusia şi-a plasat rachetele pe teritoriul Cubei, oferind fostei Uniuni Sovietice avantajul strategic al unei prime lovituri — un avantaj măsurabil în minute —, preşedintele Kennedy a activat o blocadă împotriva Cubei.

Blocada navală ne-a adus în pragul războiului, dar a reuşit să prevină un război nuclear mondial şi dispariţia rasei umane.

…………………..

…ei au devenit cea mai bogată generaţie din istoria lumii, începând cu moda căciulilor Davy Crocket din blană de raton şi cu maşinile Volkswagen pe care le conduceau în anii facultăţii, continuând cu automobilele BMW, Porsche, Mercedes şi, mai târziu, cu avioanele particulare.

Mulţi din această gene raţie nu erau mulţumiţi cu o singură locuinţă, aşa că şi-au cumpărat case în Aspen, Maui sau în sudul Franţei.

Pentru generaţia celui de-al Doilea Război Mondial, vârsta era un atu pentru ascensiunea pe scara corporatistă. În loc să accepte stilul de viaţă şi valorile părinţilor, generaţia baby booma ales să-i aducă lumii la cunoştinţă că acum tinerii conduceau lumea.

CUPRINS


Mulţumiri
Prefaţă. La confluenţa dintre două lumi

Introducere. Robert — Pentru dragoste şi bani
Introducere. Emi — Corp puternic, spirit sănătos


Capitolul 1
Născut în vremea mea

Capitolul 2
Război şi pace

Capitolul 3
Răspunsuri noi la întrebări vechi

Capitolul 4
Raiul pe pământ

Capitolul 5
Căi de transformare

Capitolul 6
Promisiuni încălcate

Capitolul 7
Viziuni pentru viitor

Capitolul 8
Hrană pentru drum

Capitolul 9
Credinţă oarbă

Capitolul 10
Iluminarea şi o viaţă mai împlinită

Capitolul 11
Raiul, iadul şi fericirea

Capitolul 12
Viaţă şi moarte

Capitolul 13
Cum îţi găseşti familia spirituală

Epilog. Tenzin — Karma, nirvana şi vieţile anterioare
Epilog. Robert — Sfârşitul lăcomiei

Postfaţă. Schimbarea venită din inimă: o poveste adevărată

Ce vă dorim
„Eu sunt compania Rich Dad“

Limba: romana
Nr.pagini: 368
Dimensiuni: 15X23
An aparitie: 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0229 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.26