Gateste cu mine. Retete de acasa

Gateste cu mine. Retete de acasa
-12%
thumb
Anul publicării: 2016
Pagini: 182
Preț: 43,99 lei
49,99 lei (-12%)
Disponibilitate: în stoc - in stoc

DESCRIERE

Gateste cu mine. Retete de acasa Florin Dumitrescu

CUPRINS:
La cumpărături
Copilărie
Supă de legume cu tăiţei de casă    15
Spaghete carbonara    18
Tocană de pipote de pui    22
Sos de usturoi    27
Adolescenţă
Mic dejun englezesc    31
Creveţi cu usturoi, ardei iute şi roşii cherry    34
Salată cu peşte afumat    38
Piure de cartofi    42
Gnocchi cu caramel şi nuci    47
Maturitate
Omleta perfectă de dimineaţă    51
Pâine cu untură frecată    55
Salată de spanac, busuioc şi leurdă    58
Tabouleh    63
Salată verde cu crutoane, brânză de capră, roşii uscate    66
Salată de creveţi cu ridichi şi sfeclă marinată    71
Avocado, mango, crudo şi parmezan    75
Melci Bourguignonne
Midii în sos de vin şi ierburi proaspete    82
Burger de creveţi    86
Peşte la aburi cu ierburi aromate    91
Ceviche de somon    94
Somon pe plită cu condimente    99
Supă de pui    102
Supă Vichychoisse pentru copii    106
Ciorbă de burtă v. 2. 0    111
Spaghete cu usturoi, ardei iute şi ulei de măsline    114
Tagliatelle cu creveţi şi dovlecei    118
Risotto cu şofran    122
Piept de pui grill    127
Pâté de ficat de viţel şi dulceaţă de fenicul    130
Ficat de vită cu sos de ceapă    134
Plăcintă de berbecuţ    138
Skirt de vită    143
Obraz de vită la cuptor    146
Antricot de vită cu cartofi prăjiţi şi sos de ceapă    150
Beef Wellington (pentru copii)    154
Coaste de porc lipicioase    158
Legume caramelizate    163
Piure de legume (pentru copii)    166
Pomme du Sima    170
Creme brulée    174
Tartă cu cătină    179

 

 

 

in primul an de ucenicie în bucătărie trebuia să ajut pe toată lumea. Nu aveam neapărat o secţie de care să mă ocup, eram băiatul bun la toate. Dădeam cu mătura, ştergeam faianţa, curăţăm legumele, curăţăm solzii de peşte, duceam gunoiul, alegeam legumele urâte de cele frumoase... Făceam treaba pe care orice ucenic trebuie să o facă într-o bucătărie.
Era o singură treabă pe care, însă, nu îmi plăcea să o fac... să curăţ peştele afumat de oase. îmi venea să îmi iau tălpăşiţa şi visele grandioase de bucătar în devenire şi să fug. Se punea presiune foarte mare pe mine, de către şeful bucătar, de bucătarul de linie, ba chiar şi de femeia de la vase care, când trecea pe lângă mine, îmi spunea: „vezi că ai scăpat un os".
Ieşeam mereu transpirat din „bătălia" mea cu peştele afumat. Când îl curăţăm de oasele mici trebuia să păstrez intactă carnea sfărâmicioasă şi asta nu era uşor deloc! Dar, aşa este începutul oricui, în orice meserie. Până când ajungi să îţi dai seama că treaba ta este foarte importantă pentru bunul mers al lucrurilor trece mult timp.
Dacă îmi scăpa vreun os mic în vascheta cu peşte curăţat deveneam, brusc, „persona non-grata" în bucătărie. La vremea aceea nu înţelegeam de ce era atât de important să curăţ atât de bine peştele ăla! De parcă oamenii, acasă, când mănâncă peşte afumat, nu sunt în stare să se descurce singuri cu oasele.
Mai târziu am înţeles că fiecare restaurant are stilul şi specificul lui şi că restaurantul unde lucram era unul cu pretenţii şi plin de clienţi obişnuiţi cu o anumită calitate. Ştefan, bucătarul şef şi mentorul meu, avea o vorbă, care m-a ghidat după aceea în meseria mea, şi anume: „când găteşti, trebuie să te pui în locul clientului şi, dacă îţi este greu să mănânci ceva ce ai gătit sau îl mesteci cu dificultate, nu îţi faci meseria cum trebuie".

 

Limba: romana

Nr.pagini: 182

Dimensiuni: 19X26

An aparitie: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0237 sec