Ghid de iconografie

Ghid de iconografie
thumbthumb
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - in stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 96
Categoria: Carti Arta

DESCRIERE

Cartea de faţă reprezintă un ghid practic de pictare tradiţională a icoanelor. De menţionat este faptul că în trecut doar călugării realizau icoane, acestea fiind în strânsă legătură cu ruga interioară. Astăzi, pictând icoane ne găsim liniştea creatoare, această artă constituind o modalitate superioară de înălţare sufletească.

Iubitorii acestei arte sunt informaţi, pas cu pas, în ce constă perspectiva inversă, care este rolul luminii, al cromaticii în iconografie, care sunt culorile de pământ şi cele divine, cum se realizează tehnicile de poleire şi tehnica şerlac, cum se combină culorile, cum se pictează în amănunt o icoană. La final se explică cu minuţiozitate în ce constă analiza lucrării.

Cartea se încheie cu un mic dicţionar al termenilor utilizaţi în pictarea icoanelor.

Cartea de faţă se adresează atât începătorilor cât şi celor ce au deja cunoştinţe tehnice în materie, pentru cei ce vor să aibă la îndemână un ghid practic de iconografie. Autorul tratează într-o manieră clară, susţinut de imagini explicative, atât teme fundamentale de teologie a icoanei cât şi teme cu caracter tehnic, traversând succesiv toate etapele de lucru pentru obţinerea unei icoane pictate manual. În mod practic, vă veţi iniţia în tainele iconografiei şi vă veţi familiariza cu limbajul specific artei sacre. În altă ordine de idei, tematica vă va deschide porţile unei lumi tainice, o lume în care culorile şi formele capătă sens spiritualizat.

Fie ca toţi cititorii să se bucure de acest volum şi să se folosească de el, înmulţind talantul încredinţat cu pace şi cu multă râvnă, să înţeleagă profunzimea spirituală a acestei arte! (Monica Vasiloaia, pictor iconograf)


Cuprins:

Prefaţă (Monica Vasiloaia, pictor iconograf)
Scurt istoric
Introducere
Rolul icoanelor în viaţa noastră
Baza teologică a iconografiei
Reprezentarea icoanelor şi tipuri de icoane
Tipuri de icoane
Despre lumină, aur şi perspectiva inversă
Lumea cromatică a icoanelor
Culorile de pământ
Culorile divine
Tehnici de poleire
Tehnica şerlacului
Amestec pe bază apoasă
Poleirea cu bolus
Tehnica asist
Culorile şi combinarea lor
Pigmenţii
Combinarea culorilor
Materiale şi accesorii
Panoul de lemn
Cleiul şi pânza
Grundul
Pensula şi utilizarea pensulei
Pictarea icoanei
Pregătirile pentru pictare
Emulsia de ou (concentrat)
Pictarea
Pantocrator
Analiza picturilor
Mic dicţionar de termeni
Bibliografie şi sursa imaginilor

Limba: romana

Nr.pagini: 96

Dimensiuni:

An aparitie: 2013

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0272 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.24