Ghidul infractiunii de inselaciune in modalitatea emiterii de file cec

Ghidul infractiunii de inselaciune in modalitatea emiterii de file cec
thumbthumb

DESCRIERE

...''Ghidul infractiunii de inselaciune in modalitatea emiterii de file cec''


Nemaiavând disponibil în cont şi deşi cunoşteau că se află în interdicţie bancară, ei au continuat relaţiile contractuale, inducând în eroare partenerii, persoane juridice, prin achitarea mărfii achiziţionate cu file cec ori bilete la ordin, fără acoperire bancară...

...una dintre clauzele contractuale impunea în sarcina cumpărătorului obligaţia de a prezenta o scrisoare de garanţie bancară sau de a depune într-un cont al părţii vătămate o sumă de bani, asupra căreia să se poată dispune în cazul neachitării la termen a facturii scadente.

Fără această garanţie constituită, reprezentantul părţii vătămate nu putea încheia contractul de vânzare-cumpărare prin utilizarea cardurilor corporative. În speţă, inculpatul a reuşit să îndeplinească această condiţie convingându-l pe reprezentantul părţii vătămate să accepte cu titlu de garanţie o filă cec emisă în alb (semnată la rubrica trăgător – deşi nu avea acest drept – şi ştampilată cu aceeaşi ştampilă contrafăcută).

Dacă nu ar fi existat fila cec şi dacă inculpatul nu ar fi susţinut că reprezenta legal S.C. G. S.R.L. Galaţi, partea vătămată, prin persoanele împuternicite, nu ar fi acceptat încheierea tranzacţiei şi nu ar fi predat cardurile...


Autori:

Gabriel Goicea,
Alexandru-Marius Olteanu-Duarte

Limba:romana
Nr. pagini:136
Dimensiuni:15x21
An aparitie:2011

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0906 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.