Ghidul succesului pentru leneși - Marc Allen

PRP: 19,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 17,10 lei
Diferență: 1,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9789738471832
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 117
Format: 13X20

DESCRIERE

Ghidul succesului pentru lenesi

Marc Allen

 

 

 

Marc Allen a fost un leneș toată viața lui și, cu toate acestea, a avut o carieră de succes ca scriitor, vorbitor, compozitor și editor. El este cofondatorul (împreună cu Shakti Gawain) al New World Library și autorul câtorva cărți, dintre care amintim The Millionaire Course și Visionary Business. Website-ul său este www. marcallen. com
 
Autorul acestei cărți este un magician, chiar dacă nu unul în sensul tradițional al cuvântului. Calea spre bunăstarea materială pe care o afirmă el este totodată și una spre bunăstare interioară și constă în primul rând dintr-o transformare a atitudinii noastre mentale. Trăind într-o societate capitalistă în care oamenii alocă muncii și câte douăsprezece ore pe zi, Marc Allen califică acest mod de viață drept unul inuman și vine cu o propunere ce unora le poate părea neverosimilă, dar care se sprijină pe experiența lui personală: să ne împărțim timpul în mod egal între viața personală, familie și muncă, în tot acest timp parcurgând un drum care ne va duce spre realizarea viselor noastre. El cunoaște rețeta unui astfel de succes – unui succes care nu cere eforturi – și ne-o împărtășește în paginile cărții. Rețeta aceasta s-ar putea rezuma în modul următor: îndrăzniți să visați, urmați-vă visele cele mai mari, cele mai arzătoare într-un mod relaxat, bucurându-vă de tot ce are viața de oferit, iar determinarea voastră interioară vă va conduce inevitabil spre succes.  Abordarea aceasta este una inovatoare în contextul modului de viață actual, însă reușita autorului garantează eficiența sa. Nu e nevoie decât de patru pași simpli și de dorința de a ne schimba viața. Restul, ne asigură autorul, va urma de la sine.
 

PUTEȚI ÎNȚELEGE ȘI STĂPÂNI BANII


Până să împlinesc treizeci și cinci de ani, banii erau categoric insuficienți în viața mea. Aveam o mulțime de convingeri confuze privitoare la bani. Banii erau greu de obținut; banii nu existau în cantitate suficientă. Banii nu cresc în copaci. Eram de părere că trebuia să muncești pe brânci ca să faci bani — or, dacă era să fiu cinstit cu mine însumi, chiar nu aveam vreo înclinație spre a munci pe brânci. 

 

Mai credeam că era nevoie de inteligență și de talent ca să faci bani — iar în adâncul inimii eram dureros de conștient de stupiditatea și de neajutorarea mea într-o mulțime de domenii. Era evident, când îmi cercetam viața, că nu aveam ceea ce-mi trebuia ca să reușesc. Abia mă descurcam să plătesc chiria lună de lună, era clar deci că nu eram suficient de inteligent sau de talentat ca să ajung în vârf, din punct de vedere financiar.

 

Credeam că ai nevoie de bani ca să faci bani — și cum eu nu aveam niciun ban, jocurile erau făcute în defavoarea mea. Soarta îmi era fără îndoială potrivnică. Bogații ajung să aibă tot mai mult, iar săracii tot mai puțin. Prostul nu știe să țină de bani — iar dacă mă uitam la parcursul meu trecut legat de bani, era limpede că eram prostul.

 

Experiența mea nu lăsa loc de îndoială: oricât de mult câștigam se evapora aproape imediat. În plus, mai și credeam în adâncul sufletului că e posibil ca banii să fie cu adevărat sursa tuturor relelor. Banii corup. E imposibil ca un om bogat să fie un om bun. Așa cum spunea odată fratele meu, Will: „Bogații sunt niște oameni de nimic”.

 

Vă sună familiar vreunele dintre aceste convingeri? E ciudat când ne dăm seama de acest lucru: avem cu toții un set complex, cuprinzător de convingeri referitoare la bani, însă — exact ca în cazul convingerilor despre timp — nu ne gândim aproape niciodată la ele. Acestea există, pur și simplu, undeva acolo, necercetate. Foarte rar ne punem întrebarea dacă respectivele convingeri sunt valabile sau adevărate în realitate.

Convingerile noastre privitoare la bani au darul de a se autoîmplini, asemenea tuturor celorlalte convingeri ale noastre. Ele nu sunt neapărat adevărate prin ele însele — gândirea noastră le adeverește. 

 

Mulți oameni gândesc altfel și au cu totul altfel de convingeri referitoare la bani — ceea ce dovedește că cele pe care le avem noi nu sunt adevărate prin ele însele. Aceste  convingeri se pot schimba și chiar se schimbă de-a lungul timpului. Eu unul am cunoscut o astfel de schimbare în experiența mea!

Credeți că e criză de bani? Cumva universul n-a creat suficienți și pentru voi? Credeți că nu aveți ce vă trebuie pentru a câștiga sume substanțiale de bani? Credeți că banii sunt greu de obținut?... Ce gândiți, ce vă spuneți vouă înșivă cu privire la bani?

 

Examinați-vă cu atenție convingerile și faceți pașii necesari pentru a vi le schimba. Aceasta este soluția pentru a stăpâni banii. Recurgeți la procesul convingerii fundamentale. Continuați să vă repetați afirmațiile. 

 

"Într-un mod lejer și relaxat, sănătos și pozitiv, creez acum belșugul în viața mea."

 

După ce am procedat în acest fel o vreme, ceva s-a schimbat în sistemul meu de convingeri privitoare la bani și la disponibilitatea lor. Am ajuns să-mi dau seama și să cred că banii pot reprezenta o extraordinară forță a binelui în viața mea și în viața multor altora. Am ajuns să-mi dau seama și să cred că aveam tot ce-mi trebuie pentru a-mi crea succesul la care visam; era doar o chestiune de menținere a minții mele creative focalizată pe visele pe care le aveam, iar aceasta se realiza prin așternerea în scris a planurilor mele și prin efectuarea pașilor următori.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0530 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.