Ginecologia – principii actuale de diagnostic si tratament. (Include CD cu foto si video)

Ginecologia – principii actuale de diagnostic si tratament. (Include CD cu foto si video)
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789737487124
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 304
Format: 16 x 23
Categoria: Carti Medicina

DESCRIERE

Ginecologia – principii actuale de diagnostic si tratament. (Include CD cu foto si video)

,

Cartea cu titlul „Ginecologia – principii actuale de diagnostic şi tratament” abordează într-o manieră bine structurată probleme referitoare la aparatul genital feminin prin prezentarea aspectelor fiziologice şi patologice asociate patologiei pelvine de-a lungul vieţii.
Autoarele, Ruxandra Stănculescu – şef lucrări şi Elvira Brătilă asistent universitar la Clinica de Obstetrică – Ginecologie Spital Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, Manuela Russu – conferenţiar universitar la Clinica de Obstetrică Ginecologie Spital Clinic „Dr. I. Cantacuzino”, cadre didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, sub îndrumarea coordonatorului ştiinţific Dr. Ruxandra Stănculescu, au prezenat într-o manieră sistematică modalitatea de abordare a pacientei cu acuze ginecologice pe parcursul firesc de la momentul consultaţiei ginecologice la internare la etapele necesare formulării unui diagnostic precis, stabilirii atitudinii terapeutice conservatoare sau chirurgicale specifice cazului şi externării, cu recomandarea programului de supraveghere a patologiei ginecologice.
Capitolele sunt prezentate într-o secvenţialitate logică, de la aspecte de fiziologie ginecologică specifice vârstei tinere până la cele proprii vârstei înaintate, cuprinzând atât aspecte de patologie ginecologică benignă cât şi malignă.
Lectura cărţii „Ginecologia – principii actuale de diagnostic şi tratament” lărgeşte orizontul cititorului ilustrând faptul că ginecologia este o specialitate care are multiple conexiuni interdiciplinare cu endocrinologia, urologia, oncologia, imunogenetica, histologia; aceste legături vin în sprijinul preocupării esenţiale a ginecologiei, care constă în asigurarea stării de bine a femeii de-a lungul vieţii.
Maniera explicită de prezentare a cărţii face ca aceasta să vină în întâmpina¬rea intereselor ştiinţifice deopotrivă ale tinerelor generaţii de specialişti şi ale celor care manifestă preocupare pentru perfecţionarea continuuă în cadrul specialităţii ginecologice.
Cartea oferă cititorilor o lectură agreabilă, fiind scrisă într-o manieră didactică structurată în 19 capitole distincte, rezultat al experienţei îndelungate din învăţământul universitar.
„Ginecologia – principii actuale de diagnostic şi tratament” răspunde în detaliu multor curiozităţii ştiinţifice legate de metode moderne de diagnostic, markeri tumorali nou implementaţi – utili pentru susţinerea diagnosticului şi supravegherea ulterioară a evoluţiei bolii -, scheme terapeutice recente şi noi de tratament.
Veridicitatea aspectelor descrise în carte este susţinută de numărul mare de referinţe bibliografice specifice fiecărui capitol tratat de autoare.
Un merit al cărţii constă în includerea unui CD, care prin imagine şi legendă facilitează procesul de înţelegere a patologiei ginecologice.
Este de remarcat faptul că această carte încununează experienţa autoarelor în domeniul editorial publicistic, experienţă dobândită cu prilejul publicării mai multor volume în calitate de autor sau co-autori în edituri naţionale de prestigiu.
Recomand călduros această carte tinerei generaţii de medici specialişti, cărora le doresc ca peste zeci de ani de activitate în această profesie să trăiască şi ei la rîndul lor satisfacţia formării de noi generaţii de profesionişti în domeniu, asemenea autoarelor acestei cărti, la a căror pregătire profesională am contribuit de-a lungul anilor.

Decebal Hudiţă, MD, PhD 
Profesor universitar obstetrică – ginecologie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0197 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.