GOPO în 100 de pagini de bandă desenată

GOPO în 100 de pagini de bandă desenată
Preț: 48,48 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786303210247
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 120
Format: 255 x 270
Categoria: Carti Arta

DESCRIERE

GOPO în 100 de pagini de bandă desenată

Volumul de faţă este semnificativ mai ales pentru faza de creație a marelui cineast, pe care am putea-o numi „Gopo național", cu exemplificări din seriile de desene sau benzi desenate publicate înainte de 1944 sau în suplimentul Pițigoiul al ziarului România liberă, apărut între 1944 și 1948. Pentru Gopo, desenul a rămas o ocupație permanentă.

                                                                                                                          DANA DUMA

 

Ați colecționat vreodată soare? Eu da! Am strâns fel de fel de sori: pictați, gravați sau ciopliți de om, după modelul strălucitor al soarelui de pe cer. Am găsit sori cu nas, cu ochi, cu gură, cu o coamă de flăcări în loc de păr, sori cu raze ondulate, sori cu săgeți, sori rotunzi, ovali. Odată am citit soare chiar sub un pătrat. Am desenat și eu un soare, dar alt fel - așa cum nu l-am văzut niciodată. Era un soare foarte frumos; nu aşa urât și rotund ca cel de azi! (...) Desenând soarele acesta risipit, mi-am ales o fărâmă din el - planeta cea umedă. Și curând am desenat o altă fărâmă din planeta aceasta pe care am numit-o: omulețul.

                                                                                                             ION POPESCU GOPO

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0217 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.