Hipnotismul, o profesie

Hipnotismul, o profesie
thumb
Preț: 34,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 278

DESCRIERE

Hipnotismul, o profesie

evolutia terapiei prin hipnoza in secolul XX

Dwight F. Damon

 

 

 

In cursul anilor 2003-2004, Don Mottin a demonstrat personal puterea hipnozei când s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate, în acelaşi timp menţinându-şi activitatea de la cabinet şi a predat în toată ţara cursurile de educaţie continuă ale NGH.
Deşi, după toate aparenţele, arăta ca un tânăr energic la cei 50 de ani ai săi, era în turneu cu o fractură cervicală, un infarct moderat si suferind de dureri extreme.
In timp ce se afla la spital pentru nişte teste, în fapt s-a ajuns la o internare. Chiar după tratament şi terapie, prognoza a fost că nu îşi va reveni şi că îşi va petrece restul vieţii într-un scaun cu rotile. Cu toate acestea, chiar si într-un scaun cu rotile, el a călătorit şi a continuat să prezinte la conferinţele NGH.

Prin puterea hipnozei şi prin legătura minte-corp, Don le-a dovedit doctorilor că se înşelau. Recuperarea lui extraordinară a determinat prezentarea făcută de colegi a unicului premiu "Bărbatul de fier al hipnozei" în anul 2005.
Experienţa lui personală a dus la crearea atelierului său, lăudat pretutindeni, "Munca cu supravieţuitorii atacurilor cerebrale şi recablarea creierului" pentru hipnotiştii consultanţi şi pentru alţi specialişti, care, în 2010, a primit titulatura de "Principalul atelier de educaţie continuă al anului".

Absolvenţii Institutului de Pregătire în Hipnotism cum ar fi: Wendal Churchill, Virgil Hayes, Marleen Mulder, David Quimby, Tim Simmerman şi Charles Tebbetts au muncit pe cont propriu şi au condus şcoli de pregătire în hipnotism în toate oraşele în care au locuit, sub denumiri care derivau de la denumirea Centrului de Pregătire în Hipnotism.
Cei mai mulţi operatori de şcoli ACHE i-au rămas loiali lui Boyne de-a lungul anilor până la începutul noului secol, când câţiva dintre ei s-au îndepărtat de acesta şi, din motive personale şi profesionale, au deschis alte sucursale...
…………
DIN MAGIA ANTICĂ SE NAŞTE UN NOU INSTRUMENT MEDICAL

HIPNOZA


Hipnoza a ajuns legitimă din punct de vedere medical. Deoarece, tradiţional, aceasta era secretul iluzionistului de scenă, publicul privea hipnoza de obicei ca pe magie neagră, imaginându-şi practicienii acesteia ca pe nişte svengali care spuneau formule magice.
Dar în ultimii 10 ani, nişte doctori, dentişti şi psihologi din SUA au folosit în mod tacit hipnoza pentru a-i ajuta pe pacienţii lor. Succesul lor a impresionat Asociaţia Medicală Americană, care folosea acum hipnoza ca pe un ajutor terapeutic pentru doctorii şi dentiştii instruiţi corespunzător pentru folosirea acesteia.

Acest vot semnificativ înseamnă că tot mai mulţi americani vor experimenta în curând sentimentul de a fi purtat de un vârtej de sunet, sunetul repetitiv, liniştitor al vocii hipnotizatorului.
Ei vor constata că sugestiile pe care le implantează hipnotizatorul în minţile lor îi pot ajuta în crize de mai multe feluri, de la cele cauzate de stresul extrem pe care îl presupune supunerea la o operaţie pe cord deschis fără anestezie generală, până la problema sufocării la dentist.
Ei vor descoperi că hipnoza îi poate aduce într-o stare de mulţumire, de relaxare, domolindu-le panica şi ajutându-i să-şi uite chinul.

Ca anestezic în chirurgie, hipnoza îl convinge pe pacient că nu simte durere, previne vărsăturile, oboseala şi pierderea apetitului, ceea ce se întâmplă adesea după operaţii. Este utilă mai ales la operaţii unde nu trebuie să se folosească anestezia generală şi la naşteri, unde prea mult anestezic ar putea să-i facă rău copilului.
În alinarea durerii la cancer, este adesea mai bun decât opioidele, pentru că nu dă dependenţă şi nu-şi pierde efectul, cum se întâmplă în cazul narcoticelor...
-------------------------------------------
 
CUPRINS:
 
1 De ce "amintiri"?... 11
2 Arta, ştiinţa şi filozofia practicării hipnotismului... 17
3 Anii de început ai educaţiei în alte profesii similare... 25
4 Începutul unei noi ere a hipnotismului... 30
5 Interpreţii de pe scenă au devenit profesori... 35
6 Starea generală a hipnotismului în anii 1940-1950... 44
7 Cine, ce, unde şi când pe Coasta de Est... 52
8 Personalităţi marcante ale anilor 1940-1950... 55
9 Povestea Coastei de Vest... 76
10 Hipnotismul în cadrul colegiului... 90
11 Pregătirea practică în comparaţie cu cărţile şi media electronică... 96
12 Asociaţii, organizaţii, şcoli şi personalităţi... 99
13 Renaşterea NGH... 116
14 Începuturile unei ere noi - "Marea idee"... 119
15 Acţiunea legislativă de-a lungul anilor... 125
16 COPHO - Consiliul Organizaţiilor Profesioniste de Hipnoză... 136
17 Ciclurile presei negative şi pozitive... 138
18 Personalităţi din domeniul filmului, al televiziunii şi al sporturilor... 146
19 Hipnoza medico-legală... 149
20 Vieţile trecute şi hipnoza... 154
21 Hipnoza în filme... 160
22 Hipnotismul de scenă... 166
23 Uniuni ale hipnotizatorilor... 174
24 Femeile ca hipnotişti profesionişti... 179
25 Sport şi hipnoză... 184
26 Este o lume litigioasă... 189
27 AMA a făcut o declaraţie... 200
28 Adevărul iese la suprafaţă... 205
29 Licenţiat versus Nelicenţiat... 208
30 Marele plan al psihologilor împotriva hipnotiştilor "amatori"... 213
31 Un adevărat apărător al profesiei... 218
32 Ce ne rezervă viitorul?... 224

33 Apendice, memorabilia, index... 229

 

Limba: romana

Nr.pagini: 278

Dimensiuni: 14X20

An aparitie: 2016

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0574 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13