Hotarele sufletului. Practica psihologiei lui Jung

Hotarele sufletului. Practica psihologiei lui Jung
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-719-935-2
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 584
Format: 14.5x20.5

DESCRIERE

Hotarele sufletului. Practica psihologiei lui Jung

June Singer
 
 
Dacă psihologia lui Jung pare adesea, la prima lectură, un text abscons, cu doar câteva oaze de claritate, aşa cum mărturisesc cei care au îndrăznit să se avânte pe acest vast teritoriu, încercările ulterioare o contureză tot mai bine, iar înţelesul capătă stabilitate şi fermitate. Întrucât a simţit ea însăşi, atunci când a pornit pe drumul anevoios al căutării de sine, nevoia unei explicitări a conceptelor jungiene, June Singer a hotărât "să traducă" noţiunile de bază ale psihologiei analitice într-un limbaj lămuritor, proiect concetizat în cartea pe care o aveţi în mâini. Intercalând elemente biografice din viaţa lui Jung, cu citate esenţiale din opera acestuia şi cu exemplificări din propria cazuistică, ea tratează concepte cheie precum complexele, arhetipurile, Sinele, persona şi umbra, interpretarea viselor, plasându-le în contextul mai larg al relaţiei individului cu lumea sa, interioară şi exterioară. Cu stilul său plăcut şi captivant, ea reuşeşte "să împacheteze" un subiect cât se poate de serios sub o formă literară, accesibilă cititorului nespecialist, şi totodată purtătoare de informaţii preţioase pentru orice jungian.


June Singer (1920-2004), specialistă în psihologie analitică, s-a numărat printre fondatorii Clubului de Psihologie Analitică din Chicago, devenit mai târziu Institutul Jung din Chicago. A contribuit la popularizarea psihologiei jungiene în Statele Unite, scriind câteva cărţi de mare răsunet.


Chiar dacă psihologia analitică poate fi văzută în felurite moduri de feluriţi oameni, de un lucru putem fi absolut siguri: anume că nu este un "instrument". Spre deosebire de mulţi alţi psihologi bine-cunoscuţi, Jung nu şi-a prezentat niciodată o teorie psihologică, în sensul îngust al termenului "teorie"… Jung nu oferă o metodologie, o tehnică procedurală, o serie de "aplicaţii" pe care analistul Jungian să le poată folosi… Căci ceea ce este esenţial în psihologia analitică este cerinţa ca fiecare individ să-şi dezvolte conştient o Weltanschauung unică, o "filosofie de viaţă", dacă vreţi, în concordanţă cu factorii "daţi" ai personalităţii sale, care sunt deja prezenţi la naştere şi evoluează în funcţie de propria tipologie şi modalitate de prefacere în timp, dar şi cu factorii "dobândiţi", în care intră mediul în care se naşte individul şi împrejurările şi evenimentele din viaţa sa.
June SingerCuprins


Prefață la noua ediție americană
Introducere


Partea întâi. Noțiunile de bază 
1. Analistul și analizandul
2. Complexe ziua și demoni noaptea
3. De la asocieri la arhetipuri
4. Sunt arhetipurile necesare? 

Partea a doua. Procesul interior 
5. Individuația sau procesul de a deveni întreg
6. Persona și umbra 
7. Anima și animus — contrariile dinlăuntru
8. Circumambularea Sinelui
9. Cum să ne înțelegem visele
10. Visând visul înainte — imaginația activă

Partea a treia. Persoana în lume 
11. Tipurile psihologice și cheia comunicării
12. Psyche‑ul în lume

Partea a patra. Analiza și spiritul uman
13. Religia și alte abordări ale incognoscibilului 
14. Începem să murim din clipa în care ne naștem

Lista lucrărilor citate
Note

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0432 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.