In cadere libera

In cadere libera
thumbthumb
Preț: 89,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 626

DESCRIERE

Premiul Nobel pentru Economie !

În cadere libera
este o acuza adusa Wall Street-ului, sectorului financiar si Rezervei Federale Americane.

Joseph E. Stiglitz descrie felul în care administratia Obama a continuat politica de salvare si filozofia „prea mari ca sa cada”, mostenita de la George Bush.

Marea Recesiune, (2008-2010), a afectat mai multi oameni decât oricare alta criza de la Marea Depresiune (1929) încoace.BR>
Joseph E. Stiglitz analizeaza erorile economice ale Americii, soliditatea economiei acestei tari si chiar forma pe care s-ar cuveni s-o aiba sistemul capitalist.

"Mecanismul s-a defectat si nu-l putem repara decât printr-o cercetare atenta a teoriilor fundamentale care ne-au adus la acest „capitalism al baloanelor speculative“.

Abordând o paleta întreaga de subiecte care au legatura cu criza, în cartea aceasta Stiglitz pledeaza convingator pentru o restaurare a echilibrului între stat si piete.

Se duce pâna la originile Marii Recesiuni, ferindu-se de raspunsuri facile, schitând în acelasi timp alternativele de actiune si aratând ca exista în continuare optiuni care pot schimba în bine lucrurile pe viitor.

O PRIVIRE INCISIVA ASUPRA CRIZEI ECONOMICE GLOBALE, A REACTIEI NOASTRE IMPERFECTE SI A CONSECINTELOR CARE VIZEAZA PROSPERITATEA VIITOARE A LUMII

Recomandari:

"În cadere libera are trei puncte forte. Primul: este o acuza adusa Wall Street-ului, sectorului financiar si Rezervei Federale. Al doilea: descrie felul în care administratia Obama a continuat politica de salvare si filozofia „prea mari ca sa cada”, mostenita de la George W. Bush. si al treilea: este un atac deschis al autorului la adresa colegilor de breasla si a economistilor care au transformat o disciplina stiintifica în „cea mai înfocata majoreta a capitalismului pietei libere”. Cea mai mare calitate a lui Stiglitz e ca nu se ascunde dupa cuvinte."

(Kevin Phillips, The New York Times)

"Stiglitz reuseste sa clarifice, cu abilitate si inteligenta, mai toate problemele relevante si nedeslusite pe care criza le-a adus la suprafata."

(Jeff Madrick, New York Review of Books)

"În cadere libera e cea mai buna carte de pâna acum despre criza financiara. Joseph Stiglitz, laureat al Premiului Nobel, cunoaste fundalul istoric, e implicat în dezbaterile politice si e un pionier al teoriilor economice care sunt indispensabile pentru a întelege originile crizei."

(John Kay, Financial Times)

Limba:romana

Nr.pagini:626

Dimensiuni:20x14

An aparitie:2010

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.2654 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.