În lumea subterană a Ierusalimului - Andrew Lawler

Preț: 79,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786064018298
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 496
Format: 15X22.5
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

În lumea subterană a Ierusalimului

Andrew Lawler

 

 

 

O relatare uluitoare a istoriei ascunse sub Orașul Sfânt – o saga a comorilor biblice, exploratorilor întreprinzători și răsturnărilor politice


Vreme de un secol și jumătate, Ierusalimul a atras o întreagă distribuție internațională de căutători de comori și misionari, arheologi și entuziaști, toți avizi să aducă la lumină trecutul biblic de sub străzile și templele orașului.


Acțiunile lor au avut efecte profunde, nu numai contribuind la înțelegerea istoriei orașului, dar și marcând prezentul său aprig disputat. Inițiativele de a aduce la lumină străvechea moștenire evreiască au condus la izbucnirea unor conflicte sângeroase și au zădărnicit tratate de pace internaționale. Au devenit, în fapt, o manieră de revendicare a întâietății asupra celui mai disputat oraș din lume. Și astăzi pământul de sub Ierusalim rămâne un câmp de bătălie în lupta pentru controlul orașului care se înalță deasupra.

 

„Istoria lui Lawler urmărește atât miracolele aflate în subteran, cât și evenimentele desfășurate deasupra acestora... Dezvăluind motivațiile adesea partizane ale celor care conduc săpăturile, Lawler subliniază forța arheologiei de a modela narațiuni și evoluția acesteia de la o disciplină «nu foarte îndepărtată de înrudita jefuire de morminte» la un instrument modern de făurire de mituri în cheie naționalistă." – The New Yorker

 

„Bogată în detalii, nuanțat argumentată și antrenant scrisă, această istorie captivantă proiectează Ierusalimul într-o nouă lumină și revelează tensiunile care se reunesc la intersecția științei, politicii, religiei și istoriei. Această cronică fascinantă și imparțială este o adevărată comoară." – Publishers Weekly

 

În 1863, un senator francez sosit la Ierusalim cu speranța de a dezgropa relicve datând din vremurile biblice descoperea un mormânt străvechi care, în opinia lui, aparținuse unei regine din Vechiul Testament.


Vestea despre descoperirea făcută a rezonat în întreaga lume, stârnind admirație, dar și invidie, inspirându-i și pe alții să exploreze trecutul încărcat de istorie al orașului. Cartea de față poartă cititorii prin mormintele, tunelurile și subteranele Orașului Sfânt și evocă personajele surprinzătoare care au investigat acest peisaj citadin subteran. Cu claritate și vervă, Lawler relevă cum căutările acestora nu numai că au definit conflictul care a marcat Ierusalimul modern, dar ar putea furniza o hartă de coexistență pașnică pentru două popoare și trei credințe diferite.

 

Andrew Lawler este un scriitor și jurnalist american, autorul bestsellerului The Secret Token: Myth, Obsession, and the Search for the Lost Colony of Roanoke. Scrierile sale au apărut în publicații prestigioase precum The New York Times, The Washington Post, National Geographic și Smithsonian. De asemenea, contribuie frecvent cu articole la revista Science și este editor colaborator la Archaeology. Lucrările sale au fost incluse de mai multe ori în The Best of Science and Nature Writing.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Carti istorie

Created in 0.0558 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.