ÎNDRUMĂTOR ORTOGRAFIC, ORTOEPIC ŞI MORFOLOGIC DOOM

ÎNDRUMĂTOR ORTOGRAFIC, ORTOEPIC ŞI MORFOLOGIC DOOM
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789737826527
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 368
Format: 145 x 205

DESCRIERE

ÎNDRUMĂTOR ORTOGRAFIC, ORTOEPIC ŞI MORFOLOGIC DOOM

Autor: Marin Vlaicu, Margareta Vlaicu

Acest „Îndrumător ortografic, ortoepic şi morfologic“ este o lucrare selectivă şi practică. Pornind de la noul Dicţionar ortografic, ortoepic şi morfologic al limbii române (DOOM2), apărut sub egida Academiei Române în 2005, s-a realizat o selecţie a unitătilor lexicale, incluzând formele care implică modificari sau dificultăţi în flexiune, pe cele intrate recent în limbă, şi în mai mică măsură termenii regionali, populari sau arhaici întâlniţi în operele literare.

Găsind în îndrumător formele flexionare corecte ale părţilor de vorbire, indicându-se uneori chiar dubletele acceptate conform normelor în vigoare, cei interesaţi au un tablou succint, dar cuprinzător, de elucidare a dificultăţilor limbii române.

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Carti Scolare

Created in 0.0219 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.