Infractiuni contra infaptuirii justitiei

Infractiuni contra infaptuirii justitiei
thumbthumb
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 256

DESCRIERE

Despre lucrare

Lucrarea de faţă constituie o încercare de înţelegere şi desluşire a literei ori raţiunii prevederilor noului Cod penal privitoare la infracţiunile contra înfăptuirii justiţiei. Autorii au voit şi au reuşit să aducă în discuţie unele dintre principalele şi multiplele probleme care privesc delicata temă investigată, să atragă atenţia şi să contribuie la desluşirea şi rezolvarea lor, fără pretenţia exhaustivităţii, relevând luminile, dar şi umbrele noilor reglementări pe care le-au sesizat

De ce este necesară lucrarea

Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod penal, în materia infracţiunilor contra înfăptuirii justiţiei au apărut numeroase modificări, elemente de noutate, noi incriminări care au necesitat o analiză amănunţită. Importanţa deosebită, aparte a înfăptuirii justiţiei pentru asigurarea existenţei statului de drept, a ordinii de drept a triumfului şi supremaţiei legii justifică cercetarea noilor reglementări date infracţiunilor care se împotrivesc acesteia.

Din cuprins

  • analiza celor 23 de infracţiuni împotriva înfăptuirii justiţiei
  • tratarea infracţiunilor conform schemei clasice de analiză: structura, factorii şi elementele constitutive
  • bibliografie selectivă
  • index alfabetic bogat al noţiunilor şi instituţiilor de drept

Puncte forte

  • discuţii privind principalele şi multiplele probleme care privesc delicata temă investigată
  • limbaj clar, logic şi concis
  • sesizarea unor erori din reglementarea infracţiunilor contra înfăptuirii justiţiei

Despre autori

Horia Diaconescu este doctor în drept, profesor la Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu”, Universitatea din Craiova şi Procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova în structurile Ministerului Public.
Ruxandra Răducanu este doctor în drept şi conferenţiar la Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu”, Universitatea din Craiova.

Public ţintă

Studenţii, masteranzii, doctoranzii, specialiştii din sfera administrării justiţiei penale, dar şi tuturor celor interesaţi de evoluţia mecanismului judiciar penal din România.

Limba: romana
Nr. pagini: 256
Dimensiuni:
An aparitie: 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0253 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.