Înger și asasin

Înger și asasin
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-789-302-1
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 384
Format: 130 x 200 mm
Categoria: Carti Medicina

DESCRIERE

Înger și asasin

Donna Jackson Nakazawa

Micuța celulă cerebrală care a schimbat istoria medicinei

„Una dintre cele mai bune cărți ale anului 2020" – Wired

Până de curând, microgliile erau considerate celule utile, dar neinteresante, un fel de menajere ale creierului. Iată însă că o recentă descoperire revoluționară a dezvăluit legăturile surprinzătoare dintre microglii și sănătatea noastră fizică și mintală. Când sunt activate – de orice factor care tulbură sistemul imunitar al corpului, cum ar fi stresul cronic, traumele și infecțiile virale – ele pot contribui la probleme de memorie, anxietate, depresie și boala Alzheimer. Totuși, în circumstanțe favorabile, microgliile pot fi convinse să revină la rolul de vindecători angelici, capabile să facă reparații ale creierului în moduri care ajută la diminuarea simptomelor.
Cu compasiune născută din experiența personală, Donna Jackson Nakazawa aduce în prim plan această nou înțeleasă știință, urmărind eforturile și cazurilor unor practicieni și pacienți aflați în primele linii de tratament care ajută la „restartarea" microgliilor. În cel puțin un caz, ea a fost martora unei vindecări uimitoare, iar în altele a putut observa ușurări semnificative ale simptomelor apăsătoare, oferind speranțe noi zecilor de milioane de oameni afectați de probleme de sănătate mintală, cognitivă și fizică.
O relatare pasionantă în care, prin metodele detectivismului științific, ni se prezintă potențialul medical al rolului microgliilor – un tip evaziv de celule cerebrale ce au o importanță vitală pentru viața noastră de zi cu zi.

„O carte rară: o combinație între povestea captivantă a unei descoperiri și jurnalism științific bine scris." — Mark Hyman, autorul bestsellerului Food: What the Heck Should I Eat?

„Plină de culoare, palpitantă și accesibilă… Am mari speranțe că se vor găsi aplicații practice pentru ceea ce ne dezvăluie Jackson Nakazawa în această carte." — Dr. Amy Myers, autoarea bestsellerului The Autoimmune Solution

„[…] o schimbare de paradigmă în percepția asupra sănătății pentru generații de cercetători, clinicieni și pentru publicul larg din viitor. Bravo!" — Daniel J. Siegel, profesor la UCLA School of Medicine, director executiv al Institutului Mindsight

„Jackson Nakazawa propune un mod de gândire nou, revoluționar, despre sistemul imunitar al creierului și interacțiunile acestuia cu funcția imunitară din restul corpului uman. Multe dintre informațiile prezentate în carte au fost noi pentru mine și m-au făcut mai optimist în legătură cu viitorul medicinei. " — Dr. Andrew Weil, autorul bestsellerurilor Eight Weeks to Optimum Health și Healthy Aging

„Donna Jackson Nakazawa are ochi de jurnalist pentru un story interesant, o înțelegere erudită a aspectelor științifice și înțelege din perspectiva pacientului cât de mari sunt, de fapt, mizele… O descriere fascinantă a micilor eroi (și potențiali răufăcători) prea puțin cunoscuți din creierul uman." — Susannah Cahalan, autoarea bestsellerului Brain on Fire

Donna Jackson Nakazawa este autoarea mai multor cărți care explorează intersecția dintre neuroștiințe, imunologie și emoții. Pentru contribuțiile scrise la domeniul imunologiei, a primit premiile AESKU și National Health Information. Articolele sale au apărut în publicațiile Wired, Stat, The Boston Globe, The Washington Post, Health Affairs, Aeon, Parenting, AARP Magazine etc. A avut apariții televizate la NPE, NBC News și ABC News, precum și în cadrul emisiunii Today. Cărțile ei au fost traduse în 12 limbi. Locuiește în statul Maryland, împreună cu familia sa.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Medicina Generala

Created in 0.0187 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.