Intelectualii în Evul Mediu - Jacques Le Goff

Preț: 38,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067107043
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 200
Format: 205 x 140
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Intelectualii în Evul Mediu

Jacques Le Goff

Departe de a fi fost o epocă întunecată despre care s-a tot vorbit, Evul Mediu a dat o serie de spirite luminate care aveau să modeleze destinul gândirii europene, între acestea Abélard, Albert cel Mare, Roger Bacon, Toma d’Aquino, Eckhart, Dante. Se conturează acum profilul intelectualului independent, dar profund ancorat în realitățile sociale, erudit, critic și adesea rebel, care își găsește sprijin în universitate, o instituție puternică, ba chiar temută. Portretul universitarului medieval, așa cum îl deslușește Jacques le Goff, ni se prezintă astăzi în constrast izbitor cu acela al succesorului său, umanistul renascentist, curtean elitist mai degrabă estet și fideist decât raționalist.

În ciuda dimensiunilor reduse, Intelectualii în Evul Mediu este o lucrare fundamentală pentru înțelegerea efervescenței spirituale specifice unei perioade prea des nedreptățite de prejudecățile modernității.

 

Intelectualii în Evul Mediu este un eseu istoric, conceput ca o descriere în linii mari a perioadei Evului Mediu și a cărturarilor ce-i corespund. Investigația lui Jacques Le Goff este o introducere în sociologia istorică a intelectualului occidental.

 

„Iată cea mai bună introducere istorică privitoare la o instituție de învățământ unică pe care Occidentul ne-a dat-o: universitatea.” Library Journal

 

„Bogăția, inventivitatea și învățarea continuă a operei lui Le Goff nu pot fi rezumate și cer să fie experimentate.” Times Literary Supplement

 

„Cea mai bună introducere generală în acea instituție de învățământ unică occidentală, universitatea.” Library Journal

 

„Scrisă cu vervă, imaginație și interes.” Times Literary Supplement

 

De ce să cumperi cartea:

Este o interesantă istorie a Universității și a universitarilor.

Este o lucrare concisă care ne arată cât de bogate în evenimente au fost secolele al XII-lea și al XIII-lea.

Este o provocare pentru a cunoaște mai multe.

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Carti istorie

Created in 0.0512 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.