Intimitate zbuciumată

Intimitate zbuciumată
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-94680-4-3
Anul publicării: 2019
Pagini: 160
Format: 13X20

DESCRIERE

Intimitate zbuciumată

Janet G. Woititz

 
 
 
S-ar putea să simţi o copleşitoare vinovăţie din cauză că nu te-ai priceput să-ţi gestionezi relaţiile intime pe care le-ai avut până acum. Şi chiar dacă ar fi să nu înveţi nimic altceva din această carte, te rog, acceptă în acest moment că nu eşti tu de vină pentru suferinţa pe care ai îndurat-o (şi le-ai cauzat-o altora din neştiinţă) până în acest moment.
 
Destul de probabil, n-ai crescut având în faţa ochilor un model sănătos de relaţie iubitoare. A trebuit să-ţi imaginezi cam cum ar trebui sa funcţioneze o relaţie. Tot ce ştiai era că nu vrei să fii ca părinţii tăi. Însă nu ai ştiut cum să filtrezi acţiunile distructive de cele benefice. Aşadar, ai creat în mintea ta un tablou care să-ţi arate cum ar putea funcţiona relaţiile ideale - un amestec fantezist, format din ceea ce ţi-ai imaginat, ai văzut la alţii sau ai observat la TV.
 
Noi toţi învăţăm să relaţionăm cu ceilalţi urmărind cum interacţionează părinţii noştri unul cu altul şi cu copiii lor. Acum, opreşte-te pentru o clipă din lectură, ca să revezi cu ochii minţii interacţiunile pe care le-ai remarcat între părinţii tăi.
 
Reflectează la felul în care tu însuţi relaţionai cu mama şi cu tatăl tău. Nu judeca pe nimeni. Doar priveşte obiectiv la experienţele prin care ai trecut în copilărie, pe măsură ce-ţi vin în minte. Ei bine, indiferent cât de diferit ar părea comportamentul tău de adult în relaţia de cuplu, să ştii că el este -în mare măsură - o reacţie la acele experienţe de demult.
 
Dar vei avea şansa de a învăţa nişte căi mai bune pentru a interacţiona cu cei din jur, pe măsură ce vei citi cartea de faţă. Vei afla că ai şi alte opţiuni - şi poţi face alte alegeri. De asemenea, o cu totul altă responsabilitate te va îndemna să urmezi căile acelea mai bune.
 
CUPRINS:
 
Introducere
Capitolul 1
Pe cine alegi să iubeşti?... 21
Capitolul 2
Ce este, de fapt, o relaţie sănătoasă?... 29
Capitolul 3
Relaţiile intime, între mit şi adevăr... 32
Capitolul 4
Probleme de natură sexuală... 78
Capitolul 5
Aşadar... iubeşti un adult care a crescut într-o familie disfuncţională... 93
Capitolul 6
Acum, că eşti gata să clădeşti o relaţie sănătoasă... 110
Capitolul 7
Când nimic nu funcţionează... 131
Capitolul 8
Să punem totul cap la cap... 140
 
Lecturi suplimentare... 159

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0696 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13