Intimități

Intimități
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-1232-6
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 256
Format: 130 x 200 mm

DESCRIERE

Intimități

Katie Kitamura

Lectura favorită a fostului președinte Barack Obama

„Unul dintre cele mai bune romane ale anului 2021." – New York Times

„O carte extraordinară." – Elif Shafak

„Proza lui Kitamura te ține în priză, îmbinând țesătura complicată din stilul Elenei Ferrante cu atmosfera tensionată dintr-un roman polițist de primă mână." – Elle

O interpretă vine la Haga ca să lucreze la Curtea Internațională. O femeie care vorbește multe
limbi, are multe identități și își caută locul care să-i poată deveni cămin.
Prinsă între o aventură ce pare să se destrame și un job pe care-l execută perfect, viața protagonistei, aparent banală, este ca o oglindă cu două fețe. Provocarea cea mai intensă, care amenință să-i zguduie lumea din temelii, apare în momentul în care este nevoită să-l reprezinte ca interpretă, în cadrul unui proces, pe un dictator judecat pentru crime împotriva umanității.
O femeie a pasiunilor liniștite, eroina cărții ajunge astfel să se confrunte, atât în plan profesional, cât și personal, cu puterea, dragostea și violența. Curând, trădarea și suferința riscă s-o copleșească, obligând-o să decidă ce-și dorește de la viață.

„Un roman atât de unitar, care își urmează firul narativ cu atâta conștiinciozitate, încât până și
micile abateri par încărcate de înțeles. Minunat." – Karl Ove Knausgaard

„Katie Kitamura este o maestră a construcției romanelor psihologice captivante care vorbesc subtil despre nesiguranță, ambiție și pierderile pe care le poate suferi cineva." – Amazon Book Review

„Acest poem cu tentă psihologică este o meditație splendidă și pătrunzătoare asupra a ceea ce
înseamnă să riști." – Kirkus Reviews

„Explorând efectele nebănuite pe care le poate avea o viață dusă în apropierea puterii și a violenței, Kitamura se întreabă ce impact au relațiile personale asupra existenței noastre." – Time

Katie Kitamura predă într-un program de scriere creativă la New York University și a colaborat cu New York Times, Guardian, Granta, BOMB Magazine, Triple Canopy și Frieze.
Primele ei două romane, Gone to the Forest și The Longshot, au fost finaliste Young Lions Fiction Award al Bibliotecii publice din New York.
Tradus deja în 16 limbi, cel de-al treilea roman al său, A Separation, finalist la Premio Gregor von Rezzori, a fost desemnat cartea anului de numeroase publicații și urmează să fie adaptat pentru cinematografie.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0196 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.