Învingătorii iau totul. Cum ne înșală elitele pretinzând că vor să schimbe lumea

Învingătorii iau totul. Cum ne înșală elitele pretinzând că vor să schimbe lumea
Preț: 38,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067106633
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 344
Format: 205 x 140

DESCRIERE

Învingătorii iau totul. Cum ne înșală elitele pretinzând că vor să schimbe lumea

Anand Giridharadas

Cine câștigă cu adevărat din programele de responsabilitate socială? Sunt bogații realmente preocupați de nevoile celor mulți și de schimbarea lumii în bine? Sau vor să perpetueze un statu-quo nedrept și să-și tăinuiască rolul în cauzarea acelor probleme pe care se laudă că le rezolvă? Iată câteva dintre chestiunile pe care Anand Giridharadas le examinează în volumul de față.

Poate că, în loc să ne mulțumim cu firmiturile căzute de la masa celor bogați, ar trebui să construim instituții mai puternice și egalitare, care să ne ajute să schimbăm cu adevărat lumea.

Cartea aceasta este o lectură esențială pentru a înțelege unele dintre cele mai șocante abuzuri de putere ale lumii contemporane și, totodată, un îndemn la acțiune reală atât către elite, cât și către cetățenii obișnuiți.

 

„Această descriere deloc măgulitoare a filantropiei americane contemporane reprezintă o referință obligatorie pentru toți cei interesați de ideea schimbării lumii.” Publishers Weekly

 

„E o lucrare importantă. Tonul plin de empatie al cărții îi oferă acesteia puterea de a atinge inclusiv inimile acelor cititori care, la fel ca mine, fac parte din tagma criticată de autor” - Mark Kramer, în Stanford Social Innovation Review

 

„În această carte, care ne provoacă să gândim în profunzime, perspectiva nouă a lui Anand asupra rezolvării problemelor sociale complexe este una admirabilă. Apreciez devotamentul și dedicarea de care dă dovadă pentru a răspândi justiția socială.“ - Bill Gates

 

„Anand Giridharadas critică elita globală realizând o lucrare tranșantă, incitantă și bine documentată despre cei care generează la nivel pur teoretic schimbarea socială. […] Citiți-o și deschideți ochii.“ —Martha Lane Fox, Financial Times

 

„O carte extraordinar de importantă—Lydia Polgreen, redactor-șef Huffington Post

 

Câteva citate care te-ar putea interesa:

„Nimeni nu neagă faptul că elitele americane de astăzi s‑ar putea număra printre cele cu cea mai intensă implicare socială din istorie. Dar, având în vedere cifrele, observația logică este că tot ele sunt și cele mai lacome din istorie.”

„Când cel care te conduce încă are pe cap bereta pe care o purta atunci când făcea parte din armata rebelă, ar trebui să te temi.”

„[…] eu mă gândesc atunci că a‑ți câștiga pâinea e un alibi pentru momentele când facem ceva în care nu credem.“

„Realitatea este că oamenii îi plac pe învingători și nu pe cei înfrânți, nu‑i așa?“

„Singurul lucru mai bun decât controlarea banilor și a puterii este controlarea eforturilor de a pune sub semnul întrebării distribuirea banilor și a puterii.”

„Guvernul avea încă responsabilități, dar, din ce în ce mai mult, bogații erau cei care făceau regulile.”

„Generozitatea nu este același lucru cu justiția, dar aici, ca de atâtea alte ori în cadrul MarketWorld, i s‑a permis să țină locul dreptății.”

 

De ce să cumperi cartea:

  • Anand Giridharadas are o voce consacrată în media și este recunoscut pentru felul critic în care privește probleme de interes global.
  • Este un autor cu preocupări diverse, ale cărui articole și analize suscită întotdeauna interesul publicului.
  • Este autorul mai multor cărți, iar în 2015 a câștigat Premiul Helen Berenstein pentru Excelență în Jurnalism pentru volumul The True American: Murder and Mercy in Texas.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0226 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.