Jurisdictii internationale si europene

DESCRIERE

Lucrarea Jurisdictii internationale si europene se doreste a fi un manual util atat studentilor facultatilor de drept, cat si practicienilor, precum si celor interesati de justitia internationala si europeana.
Autoarele au abordat, in capitole distincte, plecand de la general catre special, Curtea Internationala de Justitie, Tribunalul International pentru Dreptul Marii, Curtea Penala Internationala, Curtea Europeana a Drepturilor Omului si Sistemul jurisdictional al UE. Interesul pentru aceasta lucrare rezida din structurarea clara si ordonata a fiecarui capitol in parte, fiecare sistem jurisdictional fiind abordat din dubla perspectiva a organizarii si functionarii sale, fiind detaliate elementele de procedura, ceea ce confera lucrarii o mare aplicabilitate practica. De asemenea, aspectele de idenit ale volumului sunt conferite de prezentarea unor spete relevante pentru fiecare jurisdictie in parte, insistandu-se asupra rolului jurisprudentei la nivel european si international, cu influente directe in dreptul intern.

Limba: romana
Nr. pagini: 340
Dimensiuni:
An aparitie: 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0564 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13