Mâine eram veșnic leu. O călătorie în lumea schizofreniei

Mâine eram veșnic leu. O călătorie în lumea schizofreniei
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-0984-5
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 208

DESCRIERE

Mâine eram veșnic leu. O călătorie în lumea schizofreniei

Arnhild Lauveng

Timp de 10 ani Arnhild Lauveng a suferit de schizofrenie, fiind internată frecvent. Cartea de față oferă o rară ocazie de a intra în universul schizofreniei și a descoperi o lume suprarealistă, uneori plină de teroare, alteori plină de frumusețe, în care experiențele descrise sunt copleșitoare – pierderea identității, sentimentul de a fi controlată din exterior, relația cu vocile pe care le auzea și cu halucinațiile uneori terifiante.
 
Când a fost diagnosticată cu schizofrenie, autoarei i s-a comunicat că va trebui să trăiască cu această boală toată viața. Azi se consideră „fostă schizofrenică", nu mai are nevoie de medicamente și lucrează ca psiholog clinician. Deși critică de multe ori sistemul medical, autoarea atribuie revenirea ei treptată la sănătate personalului dedicat care a fost disponibil pentru a vorbi cu ea și a o vedea ca pe o persoană diagnosticată cu o tulburare, și nu ca o întrupare a unei tulburări.
 
Arnhild Lauveng a studiat la Universitatea din Oslo și acum lucrează ca psiholog clinician. A fost premiată în 2004 pentru deschiderea ei de a-și prezenta lupta cu boala psihică.
 
CUPRINS:
 
Introducere
RELATĂRI DESPRE HAOS
Ceață și balauri, sânge și fier
Singurătate în rochie alb‑albastră
Limbaj furat, limbaj trist
Ceea ce rămâne
 
RELATĂRI DESPRE SISTEME
Trandafiri cu dragoste și răni cu profesionalism
Sâmbăta unui martir al portocalelor
Poezie fără pijama
„Calul e‑un animal copitat"
 
RELATĂRI DESPRE SCHIMBARE
Tovarăși de drum
Nuiele, cârje și țarcuri
Opriți lumea — vreau să urc iar!
Cenușie ca oaia, aurie ca leul
Referințe bibliografice

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0201 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.