Maria, întemeietoarea creştinătăţii - Chris Maunder

PRP: 65,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 58,50 lei
Diferență: 6,50 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-630-6506-48-4
Editura:
Anul publicării: 2023
Format: 13X20

DESCRIERE

Maria, întemeietoarea creştinătăţii

Chris Maunder

 

 

În lumea de azi, Maria, mama lui Iisus din Nazaret, este la fel de importantă cum a fost dintotdeauna. Creştinătatea continuă să se extindă ca religie globală. în comunităţile romano-catolice şi ortodoxe orientale şi în alte comunităţi asociate cu ele, Maria continuă să se bucure de devoţiune şi de veneraţie. Am putea spune că în timp ce Iisus Hristos, în calitate de Dumnezeu întrupat, se află în centrul credinţei creştine, în numeroase ramuri ale Bisericilor Catolice şi Ortodoxe, înţelegerea lui Iisus nu este posibilă fără Maria. Credinţa în Întruparea lui Dumnezeu înseamnă că este important contextul în care a trăit Iisus, ca evreu care a crescut în Galileea, parte din Imperiul roman, sub Augustus ţi Tiberius, şi ca fiu al Mariei. Protestanţii înţeleg şi ei că Maria joacă un rol important în povestea creştină spusă în Noul Testament, chiar dacă, în general, ei nu împărtăşesc devoţiunea pe care Maria le-o inspiră altor creştini.
    Această carte îşi propune să pună întrebarea „cine a fost Maria?", bazată pe o investigare a textelor Noului Testament, la fel cum au făcut şi alţi cercetători, dar într-un mod nou şi revoluţioonar, ţinând seama de tendinţele moderne din studiile biblice. Progresele majore teologice, politice şi sociale au schimbat felul în care abordăm Biblia. Sunt numeroase întrebări interesante de pus despre concepţia virginală a lui Iisus şi despre contribuţia Mariei la misiunea pastorală a lui Iisus. Există şi un mister interesant şi durabil, legat de implicarea Mariei în evenimentele crucificării, înmormântării şi învierii lui Iisus. Răspunsurile sugerate în această carte vor pune într-o nouă lumină rolul Mariei în istoria mântuirii creştine.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0550 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.