Micul Prinț (ediție cartonată)

Micul Prinț (ediție cartonată)
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-47-3862-5
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 136
Format: 165 x 220

DESCRIERE

Micul Prinț (ediție cartonată)

Autor: de SAINT-EXUPERY Antoine

Operă a scriitorului și aviatorului Antoine de Saint-Exupéry, Micul Prinț este una dintre cele mai faimoase cărți ale umanității, fiind tradusă în peste 500 de limbi și dialecte (doar Biblia a beneficiat de mai multe traduceri).

Publicată în 1943 (așadar în plin război mondial), inspirată poate de un episod traumatizant din biografia autorului ei (în 1939, zburând pe ruta Paris – Saigon, Saint- Exupéry a fost nevoit să aterizeze în deșertul Libiei, fiind salvat în ultimul moment de o caravană de nomazi), Micul Prinț este o fantezie filozofică (formulă bine ilustrată în literatura franceză încă din secolul al XVIII-lea) care îmbracă forma unei povești pentru copii. În spatele limbajului simplu se ascunde însă o întreagă „pădure de simboluri”, iar cartea e de fapt o meditație profundă despre bine și rău, care pune față în față lumea pe cât de autosuficientă, pe atât de absurdă a „oamenilor mari” cu candoarea și inocența copilăriei, deținătoare a adevăratei înțelepciuni.

Micul Prinț rămâne unul dintre personajele nemuritoare ale literaturii universale, care a sedus câteva generații de cititori de toate vârstele, păstrându-și intactă puterea de fascinație și în zilele noastre.

Octavian Soviany

Îmbrăcat în hainele unei noi traduceri, Micul Prinț își continuă drumul către stele cu această minunată ediție românească, publicată în ceas aniversar, la 80 de ani distanță de momentul venirii lui pe lume.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0241 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.