Mihnea-Voda cel Rau. Doamna Chiajna. Pseudo-Kineghetikos - Al.Odobescu

Mihnea-Voda cel Rau. Doamna Chiajna. Pseudo-Kineghetikos - Al.Odobescu
Preț: 9,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789731041414
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 208
Format: 13x20

DESCRIERE

Mihnea-Voda cel Rau. Doamna Chiajna. Pseudo-Kineghetikos

Alexandru Odobescu

 

 

Autori precum Gh. Asachi, Ion Heliade-Radulescu, Grigore Alexandrescu, Vasile Alecsandri, Costache Negruzzi, Nicolae Balcescu, Alexandru Odobescu sau B. P. Hasdeu sunt repere de lectura pe care colectia de „Literatura romana romantica“ le repune in circulatia valorilor culturale.

Opera literara fundamentala a lui Alexandru Odobescu este Pseudo-Kineghetikos (1874). Premisa ei a constituit-o intentia lui Al. Odobescu de a scrie o prefata la Manualul Vanatorului al prietenului sau C. Cornescu, la solicitarea acestuia. […] Lucrarea e scrisa sub forma epistolara, are structura unei scrisori intime, redactate intr-un stil degajat, familiar, care permite trecerea neprevazuta de la o idee la alta, utilizarea expresiilor glumete si alternarea lor cu expunerea sobra. Aceasta compunere mozaicata nu are insa aspectul unei divagatii fortuite, ci lasa sa se intrevada clar ca este mestesugit lucrata, cu riguroasa atentie acordata structurii echilibrate, compozitiei unitare, cu scopul de a oferi cititorului nu numai momente de reala destindere si incantare, ci si de larga deschidere instructiva.
Teodor Vargolici

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0513 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13