Minti posibile Douazeci si cinci de perspective asupra inteligentei artificiale JOHN BROCKMAN

Minti posibile Douazeci si cinci de perspective asupra inteligentei artificiale
JOHN BROCKMAN
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069800676
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 344
Format: 13 x 20 cm

DESCRIERE

Minti posibile Douazeci si cinci de perspective asupra inteligentei artificiale

 
JOHN BROCKMAN
 

Inteligența artificială este povestea zilei de astăzi, povestea din spatele tuturor celorlalte povești, este a doua venire a lui Iisus și Apocalipsa în același timp: inteligența artificială bună și inteligența artificială malefică. Această carte a reieșit în urma unor conversații în desfășurare cu câțiva gânditori importanți, atât din lumea inteligenței artificiale, cât și din afara acesteia, despre ce este și ce înseamnă inteligența artificială.

„Douăzeci și cinci de oameni au scris eseuri, fiecare în parte fiind îngrijorat de ce se întâmplă astăzi în era inteligenței artificiale. Minți posibile nu este cartea mea, mai degrabă este cartea noastră: Seth Lloyd, Judea Pearl, Stuart Russell, George Dyson, Daniel C. Dennett, Rodney Brooks, Frank Wilczek, Max Tegmark, Jaan Tallinn, Steven Pinker, David Deutsch, Tom Griffiths, Anca Drăgan, Chris Anderson, David Kaiser, Neil Gershenfeld, W. Daniel Hillis, Venki Ramakrishnan, Alex „Sandy“ Pentland, Hans Ulrich Obrist, Alison Gopnik, Peter Galison, George M. Church, Caroline A. Jones și Stephen Wolfram.”

John Brockman

Cine trebuie să citească această carte?

  • Cei interesați de inteligență artificială și de modul în care evoluează perspectivele asupra AI
  • Oricine este interesant de evoluția omenirii
  • Pasionații de lecture proaspete de pop science

„Văd Proiectul Minți Posibile ca pe un sistem emergent dinamic în desfășurare, o prezentare a ideilor unei comunități de gânditori sofisticați, care își pun la treabă experiența și erudiția în provocarea poveștii prevalente despre inteligența artificială digitală, comunicându‑și gândurile unul altuia. Ținta este să prezentăm un mozaic de perspective care va ajuta să clarificăm acest domeniu emergent care se dezvoltă rapid.”

John Brockman

„Dacă vrem ca inteligențele artificiale foarte capabile să fie compatibile cu oamenii, nu le putem crea izolate de oameni, după care să încercăm să le facem compatibile; mai degrabă, va trebui să definim inteligența artifi­cială <> încă de la început.”

Anca Drăgan, Departamentul de Inginerie Electrică și Informatică de la UC Berkeley

„Deși sunt oficial un libertarian civil, profund preocupat de amenințările contemporane la adresa exprimării libere, nu mă înspăimântă avansurile tehnologice ale internetului, tehnologiei video sau inteligenței artificiale.”

Steven Pinker, psiholog, Universitatea Harvard

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0298 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13