Neiubitele

Neiubitele
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9707-59-3
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 176

DESCRIERE

Neiubitele

Caroline Bréhat

O voce de femeie în numele tuturor femeilor victime. O femeie care a reprodus, în ciuda voinţei sale, o schemă familială distrugătoare, o femeie în jurul căreia se ţes destinele altor femei, marcate de sceptrul violenţei.

Purtătoare, după propriile-i spuse, a „visurilor frânte şi iubirilor sugrumate“ ale generațiilor anterioare de femei din propria-i familie, autoarea a început să scrie acest roman cu caracter autobiografic în închisoare, unde ajunsese pentru că îndrăznise să îşi salveze fiica din ghearele unui tată incestuos.

Caroline Bréhat, psihanalist de profesie, ne prezintă patru generații de femei suferind, printr-un soi de blestem transgenerațional, din cauza incestului și a violențelor familiale. Neiubitele ne arată în ce mod aceste moșteniri psihice nocive, neelaborate prin cuvânt, ajung să se reproducă din generație în generație precum o forță obscură şi incontrolabilă. Forță care trebuie verbalizată pentru a fi neutralizată şi pentru ca infernalul ciclu transgenerațional să se oprească. Altminteri, ceea ce este refulat se manifestă încontinuu: „Femeile acelea purtau în ele un fel de busolă cu un al cincilea punct cardinal care le condusese către bărbatul ce semăna cel mai mult cu tatăl lor sadic“.

Volumul pune în lumină două aspecte: importanța relației cu mama în procesul construcției de sine şi transmiterea dominației şi a perversiunii de la o generație la alta. Explorând legătura dintre dominarea psihologică, maltratare şi lipsa iubirii de sine, autoarea abordează un aspect fundamental: cum să te iubești pe tine atunci când ai îndurat umilințe permanente, de ordin fizic sau psihic, când ai fost încontinuu călcat în picioare? Scopul acestei cărți este să demonstreze că putem supraviețui din punct de vedere psihic celor mai groaznice răni emoționale, să ne ridicăm şi să resimțim fericirea.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0241 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.