Opera romana (doua volume). Deceniul cinci 1961-1971

Opera romana (doua volume). Deceniul cinci 1961-1971
thumbthumb
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 1084
Categoria: Carti Arta

DESCRIERE

ANCA FLOREA s-a nascut in Bucuresti si a absolvit Liceul nr. 10 Central, apoi sectia teoretica a Conservatorului din Bucuresti. Este colaborator permanent la Radiodifuziune, TVR etc. A fost primul cronicar muzical angajat la un cotidian in 1990.

(Viitorul romanesc), apoi cronicar muzical la Luceafarul, Universul, Tineretul liber, Cotidianul, Romania libera, Romania literara, Curentul, Curierul romanesc, Actualitatea muzicala, Muzica, Observator cultural, Diplomat club etc. Intre anii 1993-1995 a fost coordonator si realizator al Departamentului muzical la TV son, apoi intre anii 1999-2001 atasat de presa al Operei Nationale Bucuresti. A fost corespondent al Congresului International al Harpei (sediul in S.U.A.) pentru Romania si Republica Moldova. Este membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, membru fondator al Uniunii Criticilor Muzicali„Mihail Jora“, membru al Uniunii Interpretilor din Romania, al IWA-Romania etc.

Volume publicate : Serban Tassian, Garbis Zobian, Ecuatia Brediceanu (monogra- fii), Muzica si imagine (primele studii de iconografie muzicala din Romania– Sathmary, Aman, Iser, Pallady, pictura muraIa), Muzica in alb si negru, Reporter printre muzicieni (primul volum de interviuri cu mari muzicieni din tara si din strainatate), Opera Romana (prima istorie a teatrului liric bucurestean de la institutionalizare– primele patru volume: 1921-1931, 1931-1941, 1941-1951, 1951-1961), realizator al caietului-program al Festivalului„Enescu“ (1998, 2001, 2003, 2005), al Concursului„Lipatti“, al mini-festivalului„Enescu“ organizat la Sinaia de catre Centrul European de Cultura etc. A intreprins studii de iconografie muzicala publicate in revista Imago musicae, editata de Duke University– North Carolina– USA si in Newsletter la New York City University in cadrul Departamentului Mondial RldIM.

A fost invitata la congrese de iconografie muzicala (primul roman in domeniu) la Hamburg, Leipzig, Paris (membru fondator al RIdIM Europa– Centrul European de Cercetare in Iconografie Muzicala– 14 aprilie 1996– sediul mondial la City University New York). Este invitata frecvent la Scala din Milano, Opera Mare din Paris, Covent Garden– Londra, Deutsche Oper si Staatsoper Berlin, Staatsoper si Volksoper Viena, Festivalul de la Salzburg,„Maggio musicale fiorentino“, la Tokio etc.

Premii obtinute: Premiul Uniunii Compozitori lor– 1995, 2002, Premiul Uniunii Criticilor Muzicali„Mihail Jora“– 1994, Premiul Uniunii Interpretilor– 1994, Medalia aniversara„Pro Arte“ a Fundatiei Madrigal (1993), Medalia ani vers ara„Radio Romania muzical“– 2002 etc.

Este membra in bordul American Biographical Institut (ABI) si International Biographical Centre Cambridge (IBC). A fost inclusa in Five International Personalities of the World (editia VI– American Biographical Institut), 2000 Oustanding Intellectuals of the 20th Century (International Biographical Centre Cambridge), International Distinguished Leadership, Mic dictionar muzical, Mondo-femina– Romania, Muzicieni din Romania etc.

I s-a conferit Ordinul„Meritul cultural“ in grad de Cavaler.

Limba: romana

Nr.pagini: 1084

Dimensiuni:

An aparitie: 2013

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0190 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.