Opere politice - Mihai Eminescu

Opere politice - Mihai Eminescu
Preț: 525,00 lei
Disponibilitate: stoc limitat
ISBN: 978-973-612-342-9
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 1586
Format: 210 x 230 mm
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

 Opere politice

Mihai Eminescu

 
 
Opere politice este o primă încercare de redare integrală a articolelor cu profil politic publicate de Poet, după finalizarea şi apariţia ediţiei de Opere îngrijită de Editura Academiei.
Spre deosebire de ediţia I, unde articolele sunt publicate într‑o ordine strict temporală, actuala ediţie le grupează pe mari tematici, în cadrul acestora păstrîndu‑se, se înţelege, aceeaşi aşezare funcţie de data publicării. Prin gruparea textelor pe cîteva dintre dominantele tematice ne-am propus asigurarea unei viziuni mai clare asupra evoluţiei şi unităţii de gîndire a Poetului în problema abordată. La finalul fiecărui text sînt consemnate publicaţia şi data la care a apărut.
Merită remarcată continuitatea şi consecvenţa viziunii eminesciene în articole, pe indiferent ce temă, de la debutul publicisticii sale pînă la final. Parcurgerea, de către cei preocupaţi, a publicisticii politice eminesciane poate elimina numeroasele prejudecăţi, truisme şi afirmaţii eronate care circulă, în prezent, în publicistica noastră, inclusiv culturală, fără a avea acoperire în cele scrise de Poet.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0211 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.