Origine

Origine
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-47-3902-8
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 328
Format: 135 x 200

DESCRIERE

Origine

Autor:Stanišić Saša

Origine este o carte despre patrii și despre familii și despre destrămarea lor, despre refugiați și despre bunici lăsați în urmă, în țări răvășite de război, despre memorie și despre pierderea și reconfigurarea acesteia prin prisma prezentului, despre căutarea și chestionarea identității, originilor și mitologiilor, atât personale, cât și naționale. Este o carte greu clasabilă, căci autorul jonglează cu genurile: bildungsroman, dar și auto-ficțiune, investigație genealogică, dar și text cu final deschis, de tip „choose your own adventure“. Este o carte deopotrivă lirică și umoristică, înduioșătoare și sfâșietoare, care își poartă cititorul dintr-o parte în alta a lumii și prin straturi istorice adânci.

 

Acestea sunt tot origine: un plutaș, un frânar, o profesoară de marxism care l-a uitat pe Marx. Un polițist bosniac care ar fi vrut să fie mituit. Un soldat din Wehrmacht căruia îi place laptele. O școală primară cu doar trei elevi. Un naționalism. Un iugo. Un Tito. Un Eichendorff. Un Saša Stanišić.

(Saša Stanišić, cu prilejul decernării Premiului Cartea Germană, 2019)

 

Tandră, inteligentă, sclipitoare. – Kirkus Review

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0216 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.