Pachet nursing: Ghid de nursing (vol I) si Tehnici de evaluare (vol II)

Pachet nursing: Ghid de nursing (vol I) si Tehnici de evaluare (vol II)
PRP: 95,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 84,90 lei
Diferență: 10,10 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2022

DESCRIERE

Pachet nursing: Ghid de nursing- (vol I) si Tehnici de evaluare (vol II)

Lucretia Titirca

 

 

Lucretia Titircă, devenita o legenda vie in asistenta medicala din tara noastra, a elaborat mai mult de 10 manuale dedicate pregatirii de profesionisti in domeniu, manuale care se regasesc in programele de invatamant, examene si concursuri. Principalele lucrari publicate sunt: Breviar de explorări funcţionale şi îngrijiri speciale acordate bolnavului; Dicţionar de termeni pentru asistenţii medicali; Ghid de nursing cu tehnici de evaluare şi îngrijiri corespunzătoare nevoilor fundamentale; Îngrijiri speciale acordate pacienţilor de către asistenţii medicali; Urgenţele medico-chirurgicale – Sinteze pentru asistenţii medicali.

     De asemenea,  aceasta detine o colectie impresionanta de diplome, titluri de onoare si insigne, primite în ţara sau in strainatate – Austria, Elvetia, Danemarca, Republica Moldova, precum si numeroase premii pentru contributia importanta la afirmarea profesiei de asistent medicali Romania si in intreaga lume.

     Pachetul de carti nursingGhid de nursing cu tehnici de evaluare si ingrijiri (vol. I) si Tehnici de evaluare (vol. II) vine in ajutorul studentilor facultatilor de medicina, asistentilor si asistentelor medicale si oricarei persoane interesate sa previna îmbolnavirile, sa acorde primul ajutor sau sa trateze si sa vindece multe dintre îmbolnavirile cu care ne confruntam astazi.

      Prima carte, Ghid de nursing cu tehnici de evaluare si ingrijiri (Volumul I), este o carte obligatorie pentru studentii factultatii de medicina, pentru asistentii medicali si pentru medicii de familie. Aceasta oferă răspunsuri importante persoanelor in domeniu.

      Carte de nursing orientează și clarifică noțiunile de bază ale nursingului. Oferă elevilor din școlile sanitare sau asistenților practicieni principiile care stau la baza actului de îngrijire. Lucrarea constituie – asa cum reiese din titlu – un îndreptar, un ABC al nursingului, care să ajute la formarea și informarea asistenților medicali în conformitate cu orientările actuale în acest domeniu. Este structurată în două părți: partea întâi (Nursa – procesul de îngrijire) și partea a doua (Nevoile fundamentale ale ființei umane și probleme de îngrijire, unde sunt analizate rând pe rând cele 14 nevoi fundamentale, vitale și esențiale ființei umane, cu componentele bio-psiho-sociale și culturale ale individului).

Cuprinsul acestei carti este urmatorul:

Nursingul la inceput de mileniu

Imbinarea stiintei cu vocatia de nurse

NURSA PROCESUL DE INGRIJIRE

CAP. I - Introducere in profesie

CAP. II - Modelul conceptual al Virginiei Henderson

CAP. III- Procesul de ingrijire

NEVOILE FUNDAMENTALE ALE FIINTEI UMANE SI

PROBLEME DE INGRIJIRE

I - Nevoia de a respira si a avea o buna circulatie

II - Nevoia de a bea si a manca

III - Nevoia de a elimina

IV - Nevoia de a se misca si a avea o buna postura

V - Nevoia de a dormi si a se adihni

VI - Nevoia de a se imbraca si dezbraca

VII - Nevoia de a mentine temperature corpului in limite normale

VIII - Nevoia de a fi curat ingrijit de a proteja tegumentele si mucoasele

IX - Nevoia de a evita pericolele

  X - Nevoia de a comunica

XI - Nevoia de a actiona conform propriilor convingeri si valori, de a practica religia

XII - Nevoia de a fi preocupat in vederea realizarii

XII - Nevoia de a se recrea

XIV - Nevoia de a invata cum sa-ti pastrezi sanatatea

       Teama de boala si de moarte, promovarea starii si prevenirea imbolnavirilor sunt dintotdeauna in atentia oamenilor. In acest context, profesia de asistenta medicala, sub diferitele ei denumiri, nascuta dintr-o initiativa particulara de inspiratie caritabila, s-a dezvoltat prin ea insasi. Ingrijirea de sanatate, devine in acest context, o componenta esentiala a societatii care evolueaza o data cu ea, iar cartile de nursing esentiale sunt in tot acest demers.

       Cea de-a doua carte, Tehnici de evaluare si ingrijiri acordate de asistentii medicali (volumul II), prezinta planul de nursing al asistentei care trebuie să raspunda celor 14 nevoi ale pacientului intocmai pentru a-i asigura acestuia starea de bine, atât fizică, cât și mentală. Acest volum II prezinta principalele demersuri și acțiuni care pot contribui la satisfacerea acestor nevoi esențiale, astfel ca asistenta medicala trebuie sa le indeplineasca, deoarece telul profesiei ei este intocmai atingerea de către pacient a independenței acestor nevoi principale.

Prin urmare, cuprinsul acestui volum este urmatorul:

Partea I - Actualizarea procesului de nursing

Scurt istoric al ingrijirilor de sanatate

Partea a II-a –

Tehnici

Punctiile - genaralitati

Recoltarea produselor biologice si patologice

Sondaje, spalaturi, clisme

Administrarea medicamentelor

Determinarea grupelor sanguine

Transfuzia de sange

Pregatirea preoperatorie

Supravegherea postoperatorie si ingrijirile acordate pacientilor operati

Pregatirea pacientului pentru explorari radiologice

Pregatirea pacientului pentru explorari endoscopice

Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0209 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.