Pelerinul către cer: Părintele Filotei Zervakos (1884-1980). Autobiografie, omilii și minuni

Pelerinul către cer: Părintele Filotei Zervakos (1884-1980). Autobiografie, omilii și minuni
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8562-92-6
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 304
Format: 13 x 20
Categoria: Carti Ortodoxism

DESCRIERE

Pelerinul către cer: Părintele Filotei Zervakos (1884-1980). Autobiografie, omilii și minuni

Începând cu zorile secolului al XX-lea și până în ziua adormirii sale, care s-a petrecut pe data de 8 mai 1980, pururea pomenitul Stareț Filotei Zervakos, a fost, am putea spune, o stea care a strălucit pe cerul duhovnicesc al Bisericii creștin-ortodoxe elene. Părintele a fost de o notorietate evidentă, răspândind multă lumină asupra spiritualitații ortodoxe, până dincolo de hotarele pământului elen.
 
Pururea pomenitul Stareț a fost ieromonah timp de aproape 70 de ani fără întrerupere. El s-a lepădat de sine, și-a luat crucea si L-a urmat pe Hristos în chip bineplăcut lui Dumnezeu. În calitatea sa de păstor(stareț al Sfintei Mănăstiri Langobarda), și-a călăuzit turma în chip desăvârșit, rămânând credincios tradițiilor și învățăturilor apostolice. Ca părinte duhovnicesc al clericilor și mirenilor, el a atras la Hristos o mulțime de fii duhovnicești. Și-a iubit fiii duhovnicești și i-a întărit pe piatra credinței. 
 
Ca vrednic misionar, el a străbătut aproape toată Grecia - și dincolo de ea - pentru spovedanii, povățuiri și spre a propovădui Cuvântul lui Dumnezeu. A fost neobosit până la ultima suflare. Deși s-a îmbolnăvit grav, el nu a încetat vreodată să-i învețe ori să-i mustre pe fiii săi duhovnicești care-l înconjurau.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0175 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.