Povara secretelor de familie. Cum ne eliberăm de suferință

Povara secretelor de familie. Cum ne eliberăm de suferință
Preț: 36,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9707-12-8
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 208

DESCRIERE

Povara secretelor de familie. Cum ne eliberăm de suferință

Juliette Allais

 Fiecare familie are secretele ei: abandon, filiații incerte, falimente trecute sub tăcere, violență sexuală, boli rușinoase… Nedezvăluite, se transmit din generație în generație, ne marchează viața și ne transformă în ființe confuze, împovărate de suferințe care la prima vedere nu sunt ale noastre și care urmează scenarii ce nu ne aparțin…
 
De ce și cum apar secretele de familie? Care sunt urmările lor? Sunt ele întotdeauna periculoase? Cine deține cheile lor? Când și cum să le dezvăluim? Iată tot atâtea întrebări la care Juliette Allais ne răspunde prin intermediul numeroaselor cazuri clinice ale unor pacienți confruntați cu simptome supărătoare și situații dramatice de viață.
 
Cartea ne invită și ne ajută totodată să identificăm incoerențele și repetițiile din istoria noastră familială, pentru a înțelege pe deplin originea și miza tuturor lucrurilor nespuse și inexplicabile. Deși de cele mai multe ori are consecințe tragice, secretul de familie nu trebuie să împovăreze viața descendenților într-o manieră implacabilă: de noi depinde să îl rostim, să îl dezvăluim și să îi dăm un sens, acceptându-ne și iertându-ne strămoșii, ca să ne eliberăm de efectele lui devastatoare și să nu mai suferim inutil.
 
CUPRINS:
 
Capitolul 1. Pe urmele secretului de familie: primii pași
Capitolul 2. Originea și conceptul secretului
Capitolul 3. Angrenajele secretului
Capitolul 4. Dinamicile psihice
Capitolul 5. Efectele secundare
Capitolul 6. Limbajul cifrat al secretului
Capitolul 7. A deschide Cutia Pandorei
Capitolul 8. A supraviețui secretului de familie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0261 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.24