Psihologie. Manual pentru clasa a X-a

Psihologie. Manual pentru clasa a X-a
Preț: 23,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 192
Format: 17 x 24 cm
Categoria: Clasa a X a

DESCRIERE

Psihologie. Manual pentru clasa a X-a

Golu Mihai

Manualul de psihologie pentru clasa a X-a, intr-o formula noua, imbunatatita fata de cele precedente, raspunzand cerintelor procesului de instruire moderna, este menit ca, pe parcursul anilor de liceu in care se desfasoara studiul diverselor stiinte sociale, sa concure la formarea si modelarea gandirii autonome, pozitive si creatoare a tinerilor, in conditiile manifestarii libere a personalitatii lor.

      Manualul raspunde deopotriva unei nevoi de cunoastere, de asimilare a unor informatii indispensabile omului contemporan, cat si exigentelor formative pe care le presupune inserarea armonioasa a individului in societate, in virtutea unor optiuni, motivatii si disponibilitati de actiune bine fundamentate.

      Structura manualului corespunde unui demers sistematic si integrator de prezentare, si asimilare organica a principalelor notiuni teoretice, si a bazelor metodologice ale psihologiei.

      Universul psihicului uman se releva astfel sub diferite fatete, fenomenele si procesele specifice fiind surprinse cu ajutorul unor notiuni-cheie, cum sunt: senzatia, perceptia, reprezentarea, gandirea, limbajul, memoria, imaginatia, atentia, vointa, afectivitatea, motivatia, activitatea, personalitatea, temperamentul, creativitatea, aptitudinea, caracterul.

      Toate acestea furnizeaza elementele de natura sa permita cunoasterea realitatilor psihice, precum si autocunoasterea caracteristicilor psihice proprii tinerilor in formare.

      In cuprinsul manualului elevii vor identifica reperele teoretice si practice in temeiul carora vor putea, ulterior 

sa-si gaseasca locul in sistemul relatiilor pozitive cu ceilalti, sa dobandeasca o mai mare incredere in sine, sa-si valorifice cat mai bine resursele creative si potentialul propriu, configurandu-si o personalitate echilibrata si dezvoltata pe multiple planuri.

      In tratarea problematicii teoretice sunt imbinate modalitatile traditionale de expunere didactica (definitii, explicarea termenilor, evidentierea principalelor scoli si orientari in dezvoltarea psihologiei ca stiinta, scheme si exemplificari), carora li se asociaza metode active, stimulative pentru elevi, simulandu-se situatii-problema, prin intrebari si raspunsuri ce antreneaza reflectia, intuitia, capacitatea de observare si asociatia de idei.

      Manualul este rodul unei valorificari minutioase a unui bogat material de studiu din campul psihologiei clasice, la care se adauga referintele privind cele mai noi cuceriri teoretice, experimentale si deschiderile operate de psihologia contemporana in orizontul cunoasterii umane.

      Lectura pe care prezentul manual o prilejuieste celor ce studiaza psihologia in liceu este nu numai pe deplin instructiva, ci si incitanta, gratie manierei directe de adresare, stilului alert si accesibilitatii mesajului oferit, astfel incat ea poate fi benefica atat pentru elevi cat, si pentru alte categorii de cititori interesati.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0182 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.27