Puterea din NOI. Identitatea de grup stimulează performanța, cooperarea și armonia socială

Puterea din NOI. Identitatea de grup stimulează performanța, cooperarea și armonia socială
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-47-3749-9
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 304
Format: 145 x 205

DESCRIERE

Puterea din NOI. Identitatea de grup stimulează performanța, cooperarea și armonia socială

Dr. VAN BAVEL J. Jay, Dr. PACKER J. Dominic

Nautilus Silver Book Award, 2022, Secțiunea „Social Sciences & Education“

Notable Book of 2021 (Publicația Behavioral Scientist)

Social Impact Award, 2022 (The Center for the Science of Moral Understanding)

William James Book Award, 2022 (American Psychological Association)

 

Dacă ești la fel ca majoritatea oamenilor, probabil crezi că identitatea ta e stabilă în timp. De fapt, identitatea ta se schimbă constant – adesea în mod inconștient și uneori împotriva voinței tale – pentru a reflecta interesele grupurilor cărora le aparții. Diferite identități se activează în tine, în diferite contexte.

Cele mai recente cercetări întreprinse în psihologie și în neuroștiințe au dovedit că grupurile din care facem parte ne influențează percepțiile, sentimentele, convingerile și comportamentele. Ca specie, am supra viețuit și am evoluat luptând solidar pentru a proteja interesele colective. Iar asta le dă comunităților puterea de a declanșa atât schimbări personale, cât și mișcări sociale.

Tocmai de aceea, e bine să deschidem larg ochii. Identitatea de grup reprezintă fundamentul colaborării, dar poate fi și cauza discriminării. În ce condiții predispoziția omului de a împărți lumea în noi și ei generează conflicte toxice și inechitate socială? Când au șanse să fie crezuți demagogii, criticii, rebelii și agitatorii care apără, în realitate, meschine interese economice? Și cum poate fi distilat adevărul din spatele retoricii naționaliste, astfel încât umanitatea să nu se lase târâtă de câțiva lideri psihopați într-un război planetar?

„Înțelepciunea începe cu a te cunoaște pe tine însuți“, spunea Aristotel. Iar din cartea de față vei afla cum fiecare dintre noi e modelat de societatea în care trăiește și, la rândul său, modelează lumea din jur.

 

„O carte genială, antrenantă și necesară.“

                                                                                                                     Arianna Huffington

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0277 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.