Răfuiala

Răfuiala
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-400-525-0
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 488
Format: 13X20
Categoria: Carti actiune

DESCRIERE

Răfuiala

Yrsa Sigurdardottir

 
 
Într-o capsulă a timpului pe care, cu zece ani în urmă, au îngropat-o niște elevi în curtea școlii lor, e descoperită o scrisoare înfiorătoare ce prezice moartea a șase persoane, menționate doar cu inițialele numelor. Dar, dacă așa cum pare la prima vedere, a fost scrisă de o elevă de treisprezece ani, nu se poate să fie o amenințare reală…
Pentru a înțelege motivațiile fetei care a scris mesajul, detectivul Huldar apelează la psihologul Freyja, dar, în scurtă vreme, cei doi se trezesc în mijlocul unui nou caz șocant.

Găsirea scrisorii coincide cu un șir de evenimente macabre: în grădina unei case sunt descoperite bucăți dintr-un cadavru, iar apoi proprietarul casei este ucis. Inițialele acestuia — BT — se regăsesc în lista celor șase persoane din scrisoare. Huldar și Freyja trebuie să identifice cât mai repede cine a scris mesajul din capsula timpului și cine este criminalul înainte ca următoarele ținte să fie omorâte.

"Răfuiala e un roman complex și brutal, care se încheie cu o răsturnare de situație uimitoare." - Evening Standard

"O carte sumbră și palpitantă, care te ține cu sufletul la gură și, în același timp, îți dă fiori." - Cosmopolitan Magazine

"Yrsa Sigurdardóttir scrie povești vii și inteligente, care surprind esența societății islandeze, contribuind substanțial la evoluția literaturii crime din țara ei." - Arne Dahl, autor suedez de romane polițiste

Yrsa Sigurdardóttir, născută la Reykjavik în 1963, a debutat în literatura polițistă în 2005, cu Ultimul ritual, romanul care deschide celebra serie care o are ca protagonistă pe avocata Thóra Gudmundsdóttir. Suflete damnate, al doilea volum din serie, a fost nominalizat la Shamus Award în 2010. În 2011, Îmi amintesc de tine a primit Icelandic Crime Fiction Award, iar în 2015 Tăcerea mării a câștigat Premiul Petrona pentru cel mai bun roman polițist scandinav. Cărțile Yrsei Sigurdardóttir au fost traduse în peste 30 de limbi.
De aceeași autoare, la Editura Trei au mai apărut: Suflete damnate, Zile întunecate, Cenușă și pulbere, Îmi amintesc de tine, Renegații și Moștenirea(primul roman din Freyja și Huldar).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0566 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.