Salvarea aurului polonez

Salvarea aurului polonez
thumbthumb
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 17
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Dupa 1990, Banca Nationala a Romaniei a avut de recuperat cei 50 ani de regim comunist, care au insemnat o ruptura cu traditiile bancare si cultura institutionala create incepand cu momentul infiintarii institutiei, in 1880.

Un loc important in acest proces a revenit si recuperarii traditiei istorice a Bancii Nationale a Romaniei, atat pentru angajatii institutiei, cat si pentru publicul larg. Un proces nu tocmai usor. Banca Nationala a Romaniei a fost prezenta in toate marile momente ale istoriei romanilor, din chiar clipa intemeierii ei. Prin Eugeniu Carada, parintele fondator, a sprijinit lupta de eliberare nationala a romanilor din Transilvania ai Basarabia. A fost principalul finantator al eforturilor facute de statul roman in timpul Primului Razboi Mondial. In perioada interbelica,dupa eforturile de stabilizare si unificare monetara ce au urmat Marii Uniri din 1918, Banca Nationala a Romaniei a fost principalul sponsor al vietii culturale si artistice din Romania. In perioada tulbure de dupa 23 august 1944, Banca Nationala a Romaniei a reusit sa evite greseala din timpul primei conflagratii mondiale si a salvat rezerva de aur a tarii.

Supunem acum judecatii cititorului povestea unei parti a aurului lui Bank Polski – banca poloneza privata, infiintata in anul 1924, care avea privilegiul de a emite monet?, deci cu un statut similar celui al Bancii Nationale a Romaniei din acea perioada – depus, la 10 octombrie 1939, ca depozit la B.N.R. Este o carte destinata marelui public, menita sa prezinte un episod dramatic din istoria Poloniei si a Romaniei din urma cu 73 ani, dar si profesionalismul si devotamentul cu care functionarii de atunci ai Bancii Nationale a Romaniei si-au facut datoria, fata de tara si fata de un vecin si prieten care trecea prin momente grele.

Limba: romana
Nr. pagini:
Dimensiuni: 17X24
An aparitie: 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0212 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.