Scrisoare mamei - Serghei Esenin

Scrisoare mamei - Serghei Esenin
Preț: 38,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067107968
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 96
Format: 165 x 220

DESCRIERE

Scrisoare mamei

Serghei Esenin

olumul de față adună în paginile lui câteva dintre cele mai cunoscute poeme a lui Serghei Esenin, poet care a pus bazele imagismului - mișcare literară avangardistă în Rusia modernă -, cu intenția de a se distanța de futurismul rus și inspirat în alegerea numelui de imagismul anglo-american. Temele recurente ale versurilor sale, printre care viața la țară și anii copilăriei, în pofida nostalgiei care le împresoară, sunt toate instrumente ce înfățișează realitatea în toată cruzimea ei, lipsită de orice urmă de idealism. Patima alcoolului și actele de huliganism la care Esenin se deda neîncetat, de asemenea amintite adeseori în poezia sa, aveau să-i macine viața și relațiile sentimentale.

Pe 28 decembrie 1925 Serghei Esenin a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Sankt Petersburg. Se pare că, după ce fusese spitalizat în același an în urma unei căderi nervoase și ajuns pradă depresiei, acesta s-ar fi spânzurat. Mai înainte însă, deznădăjduit de faptul că în camera de hotel nu exista nicio picătură de cerneală, Esenin și-ar scris ultimele versuri cu propriul sânge.

 

 

De ce să cumperi cartea:

 

Pentru că Esenin e un poet „cu satu’n glas“, cum singur o spune.

 

Pentru că, în versurile sale, realizează un tablou grăitor al vieții lui tumultuoase,

 

Precum și un portret realist al Rusiei pre- și post-revoluționare.

 

Dar, mai ales, zugrăvește întocmai imaginea Rusiei rurale a timpurilor sale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Literatura Straina

Created in 0.0196 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.