Secolul 20. Tainele murdare ale unor povesti controversate care au modelat civilizatia moderna - Jakob van Eriksson

Secolul 20. Tainele murdare ale unor povesti controversate care au modelat civilizatia moderna - Jakob van Eriksson
Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069922767
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 160
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Secolul 20. Tainele murdare ale unor povesti controversate care au modelat civilizatia moderna

Jakob van Eriksson

Lumea de azi este consecinta unei succesiuni de evenimente tragice care au jalonat ultima suta de ani, o perioada marcata, pe langa cele doua Razboaie Mondiale, de falimente devastatoare cu consecinte imprevizibile, oribile crime impotriva umanitatii si conflicte interetnice majore, care au sfarsit prin a modifica din temelii harta politica si a mutila efectiv sufletul omenirii. Iar unele personaje din imediata apropiere a liderilor mondiali au contribuit incredibil la agravarea unor stari de fapte, chiar atunci cand, precum in cazul celei de-a doua sotii a lui Nelson Mandela, isi justificau activitatea criminala prin intermediul unui… club de fotbal!

  • „Fructele maniei”: Crahul de pe Wall Street si Marea Depresiune
  • Controversele Razboiului Civil din Spania
  • Intre Yasser Arafat si Albert Einstein: Palestina si/sau Israel? O problema care nu va fi solutionata niciodata
  • Intre Razboiul Burilor si Apartheid, o istorie incredibila. Winnie Mandela, un personaj aparte
  • Masacrele din Africa de dupa abolirea colonialismului

Istoria nu mai este demult, pentru nimeni, ceea ce scrie in manualele de istorie sau, in orice caz, nu doar ceea ce consemneaza, partinitor, acestea.

Atat de aproape de noi dar atat de departe de... adevar, Secolul XX a fost, poate, cel care a nascut cele mai mari mistificari istorice si cel in care istoria nu a fost doar trunchiata si „coafata” pe ici, pe colo, prin partile mai mult sau mai putin esentiale, ci chiar de-a dreptul amputata neconcesiv, deformata grotesc si mistificata grosolan, in slujba unei ideologii totalitare sau a alteia, a unui dictator sau a unui grup de interese oculte, dominand din inaltimile puterii absolute o tara, un popor, un grup etnic, cultural sau lingvistic, un continent sau insasi Planeta!

O propaganda bine hranita de fonduri secrete, de provenienta incerta dar de dimensiuni colosale, a tratat majoritatea demistificarilor drept ridicole „teorii ale conspiratiei”, niste biete gogorite scornite de niste oameni aflati intr-o avida cautare a senzationalului.

Cred ca a sosit timpul sa incercam sa punem in ordine o multitudine de informatii disparate si fragmentare pentru a incerca sa recladim, dintr-un puzzle ciudat, istoria adevarata a veacului trecut!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0208 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.