Simboluri vindecătoare în psihoterapie

Simboluri vindecătoare în psihoterapie
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-0095-8
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 432
Format: 16,5X23,5

DESCRIERE

Simboluri vindecătoare în psihoterapie

Erik D Goodwyn

 
 
 
 
 

Ar putea fi ajutați psihoterapeuții de antropologi? Cercetătorii care au studiat ritualurile observă că acestea au puternice efecte psihologice, sociale și chiar biologice, dar aceste descoperiri nu au fost încadrate încă în practica psihoterapiei și a psihiatriei.

În Simboluri vindecătoare în psihoterapie Erik D. Goodwyn elaborează modelul interdisciplinar dinamic al psihologiei, oferind un nou cadru în care să abordăm psihoterapia prin combinarea studiului ritualului cu psihologia abisală, studiile cu privire la efectul placebo, structuralismul biogenetic și antropologia cognitivă. Așa cum arată Goodwyn, medicina occidentală este „sărăcită ritualic", iar aplicarea temelor rituale în terapie ne răsplătește cu multe noi căi de vindecare. Modelul interdisciplinar folosit aici sugerează noi modalități de abordare a problemelor de identitate de bază, dolii complicate, anxietate, depresie, lipsă de sens și o mulțime de alte probleme întâlnite în activitatea clinică. Scrisă într-un limbaj accesibil, cartea se adresează psihoterapeuților, psihiatrilor și tuturor cititorilor interesați de semnificațiile ascunse ale ritualurilor. 


Erik D. Goodwyn este profesor la Departamentul de psihiatrie și director al departamentului de formare în psihoterapie de la Universitatea din Louisville, SUA. A publicat articole din domeniile psihologiei religiei, a teoriei psihodinamice și a spiritualității în sănătatea mentală, iar printre cărțile lui anterioare se numără The Neurobiology of the Gods și, împreună cu Susan Greenwood, Magical Consciousness: An Anthropological and Neurobiological Approach.


Cuprins

Partea I. Fundamentele
Capitolul 1. Studiul ritualului: psihologia abisală și antropologia interpretativă
Capitolul 2. O abordare interdisciplinară dinamică a ritualului și a psihoterapiei

Partea a II‑a. O abordare interdisciplinară dinamică
Capitolul 3. Ramura biologică: Interacțiunile minte–corp
Capitolul 4. Ramura cognitivă: Antropologia cognitivă și rezonanța psihică
Capitolul 5. Ramura psihodinamică: Imagine, proiecție, narațiune, coincidență semnificativă și disociere
Capitolul 6. Ramura culturală: Structură și funcție

Partea a III‑a. Aplicații
Capitolul 7. Inscripții magice și alte creații
Capitolul 8. Ritualuri de vindecare
Capitolul 9. Ritualuri de trecere
Capitolul 10. Ritualuri funerare

Partea a IV‑a. Concluzii
Capitolul 11. Tehnologia ritualului și specialistul în ritualuri
Capitolul 12. Rezumat
Postfață
Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0584 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.