Sinteze de Procedură penală. Partea specială (vol. I + vol. II). Ediția 5 - Mihail Udroiu

PRP: 339,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 325,00 lei
Diferență: 14,00 lei
Disponibilitate: stoc limitat
ISBN: 9786061813704
Editura:
Anul publicării: 2024
Ediția: 5
Pagini: 1428
Format: X4

DESCRIERE

Sinteze de Procedură penală. Partea specială (vol. I + vol. II). Ediția 5

Mihail Udroiu

Cuprinde informații detaliate, la zi, pe fiecare temă de Procedură penală. Partea specială, precum și corelațiile necesare înțelegerii materiei

 

 

 

Despre lucrare

Consacrand deja o traditie in doctrina dreptului procesual penal, Sintezele de Procedura penala. Partea speciala ajung la editia 5 anul acesta, venind cu peste 1200 de completari. Totodata, lucrarea cuprinde comentarii detaliate ale tuturor modificarilor aduse Codului de procedura penala de la editia precedenta si pana in aprilie 2024 (peste 200 modificari legislative operate), jurisprudenta recenta relevanta (a instantelor, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a Curtii Constitutionale) si noi trimiteri doctrinare nationale si internationale.

In vederea intelegerii Codului de procedura penala, fiecare institutie este analizata printr-un comentariu aprofundat si clar, astfel incat informatia sa fie usor de asimilat. Lucrarea contine detaliile care fac diferenta in sustinerea examenelor de licenta, de admitere la Institutul National al Magistraturii, in magistratura sau avocatura, de promovare in functii de executie a magistratilor, de capacitate al magistratilor stagiari, respectiv definitivat al avocatilor stagiari si acopera atat examenele tip test-grila, cat si cele pentru proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice.

Lucrarea este scrisa de Mihail Udroiu, judecator si formator in cadrul Institutului National al Magistraturii la disciplinele drept penal si drept procesual penal si unul dintre membrii Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod de procedura penala.

Puncte forte

  • informatii complete pe fiecare tema de Procedura penala, Partea speciala;
  • comentarii detaliate ale tuturor modificarilor aduse Codului de procedura penala, prevazute in Legea nr. 201/2023 (M. Of. nr. 618 din 6 iulie 2023), Legea nr. 214/2023 (M. Of. nr. 634 din 11 iulie 2023), Legea nr. 217/2023 (M. Of. nr. 634 din 11 iulie 2023) si Legea nr. 424/2023 (M. Of. nr. 1194 din 29 decembrie 2023);
  • analiza a peste 200 de modificari legislative operate;
  • structurare si prezentare a informatiilor apte de a face lucrarea facil de parcurs;
  • analiza tuturor solutiilor pronuntate in recurs in interesul legii si hotarari prealabile pana in aprilie 2024;
  • analiza deciziilor Curtii Constitutionale;
  • bogata jurisprudenta a instantelor in aplicarea Codului de procedura penala;
  • acopera atat examenele tip test-grila, cat si cele pentru proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice.

Recomandare

Sinteze de Procedura penala. Partea generala (vol. I + vol. II). Editia 5

Despre autor

Mihail UDROIU este conf. univ. dr., judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie si formator in cadrul Institutului National al Magistraturii la disciplinele drept penal si drept procesual penal. Membru al Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod penal si al proiectului Noului Cod de procedura penala si al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale. Autor a peste 60 de studii si articole publicate in reviste de specialitate. Premiat de Uniunea Juristilor si de Academia Romana pentru 4 lucrari.

Recomandare

Despre autor

Mihail UDROIU este doctor în drept și formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii la disciplinele drept penal și drept procesual penal. Membru al Comisiei de elaborare a proiectului Noului Cod penal și al proiectului Noului Cod de procedură penală și al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea în aplicare a Codului penal și pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții penale. Autor a peste 60 de studii și articole publicate în reviste de specialitate. Premiat de Uniunea Juriștilor și de Academia Română pentru 4 lucrări.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0535 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.