Științe ale naturii - Caietul elevului pentru clasa a IV-a

DESCRIERE

Științe ale naturii - Caietul elevului pentru clasa a IV-a

Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel

 
 
 

La clasa a IV-a, cunoașterea și înțelegerea mediului încojurător poate deveni o aventură minunată pentru elevi. De aceea, caietul de Științe ale naturii cuprinde o colecție inedită de fișe de experimente și fișe de activitate independentă, asigurând atât formarea competențelor prevăzute de programa școlară, cât și un mediu de lucru plăcut pentru micii exploratori.

Așadar, rezolvând activitățile propuse, elevii...

  • descoperă cum interacționează elementele din natură și înțeleg ciclurile de viață din lumea vie, adaptările viețuitoarelor la mediu sau anumite procese și fenomene fizice (plutirea și scufundarea, transformări ale corpurilor, fenomene optice).
  • se bucură de fișe de observație interesante, cu ajutorul cărora învață toate gradele de rudenie într-un mod plăcut.
  • învață cum să-și mențină starea de sănătate prin jocuri de rol distractive sau prin exemple desprinse din viața lor cotidiană (ce mâncăm la micul-dejun și de ce, când consumăm fructe sau de ce pastele făinoase sunt recomandate înainte de a face efort fizic).
  • fac exerciții de imaginație și gândire prin care fie alcătuiesc liste de meniuri sănătoase și echilibrate, fie își închipuie cum s-ar modifica legăturile de hrănire dintre viețuitoare dacă anumite animale ar dispărea.

Caietul este aerisit, plăcut la vedere, ușor de parcurs și de completat, iar exercițiile au suport vizual (imagini, grafice, tabele). Fiecare dintre cele 6 unități de conținut se încheie cu o secțiune de recapitulare și evaluare.

Caietul poate fi utilizat de către elevi în activitatea de la clasă sau acasă, fiind un real suport pentru:

  • învățător, prin punerea împreună și mai ales în ordine logică și firească a temelor urmărite de programa școlară;
  • părinte, ca modalitate distractivă prin care acesta poate stimula creativitatea si gândirea logică a copilului.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0216 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.