Teste de istorie pentru admiterea la Academia de politie "Alexandru Ioan Cuza"

Teste de istorie pentru admiterea la Academia de politie 'Alexandru Ioan Cuza'
thumb
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2015
Pagini: 207

DESCRIERE

Teste de istorie pentru admiterea la Academia de politie "Alexandru Ioan Cuza" - Emilia Vlad

…lucrarea de adresează candidaților care se pregătesc pentru a deveni studenți la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și a fost concepută pe baza programelor pentru bacalaureat, respectiv pentru admitere, utilizându-se informațiile din manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării Științifice...

Din carte:

Analizaţi conţinuturile enunţurilor şi marcaţi cu:

a. Dacă ambele enunţuri sunt adevărate şi există relaţie cauzală între ele;
b. Dacă ambele enunţuri sunt adevărate dar nu există relaţie cauzală între ele;
c. Dacă primul enunţ este adevărat şi al doilea fals;
d. Dacă primul enunţ este fals şi al doilea adevărat.

11. In anul 1947, au fost condamnaţi la ani grei de închisoare liderii liberalii Ion Mihalache şi Iuliu Maniu; ei au murit în detenţie.

12. Prin Declaraţia din aprilie 1964, comuniştii români propuneau egalitatea între partidele comuniste şi muncitoreşti; ei susţineau construirea socialismului în conformitate cu realităţile din fiecare ţară.

13. După model asiatic, Nicolae Ceauşescu a lansat revoluţia culturală; mulţi intelectuali români au emigrat în Occident.

14. Declanşarea colectivizării a dus la revolte ale ţăranilor; circa 30.000 de ţărani au fost arestaţi.

15. In timpul regimului naţional-comunist, cultura a fost total subordonată partidului unic; activitatea acestui domeniu a fost orientată spre preaslăvirea cuplului dictatorial.

16. La sfârşitul perioadei comuniste, productivitatea muncii şi a investiţiilor din România era superioară celei occidentale; economia românească era ineficientă.

17. Dezvoltarea industriei chimice româneşti a depăşit producţia autohtonă de materii prime; România era dependentă de importurile de petrol.

18. Reforma agrară din 1945 a fost aprobată de toate partidele; ea a fost folosită în scopul atragerii de voturi pentru alegerile din 1946.

19. Monopolul ideologic a fost o trăsătură a regimului comunist; în 1974» Nicolae Ceauşescu a lansat revoluţia culturală.

20. Instaurarea regimului comunist în România a exprimat voinţa poporului român, preluarea puterii de către comunişti s-a făcut în prezenţa Armatei Roşii pe teritoriul României....

Limba: romana
Nr. pagini: 207
Dimensiuni: 17X24
An aparitie: 2015

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0731 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.