Timpul viitor

Timpul viitor
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-789-360-1
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 240
Format: 130 x 200

DESCRIERE

Timpul viitor

Dr. Tracy Dennis-Tiwary

De ce este utilă anxietatea (în ciuda faptului că e neplăcută)

Timpul viitor: un cadru concret pentru a pune sub semnul întrebării tot ceea ce știm despre anxietate și a începe să o considerăm ceea ce a fost dintotdeauna: un dar – și nu un blestem –, o sursă de forță interioară, de bucurie și ingeniozitate.

Am fost învățați că anxietatea este periculoasă și dăunătoare, și că soluția este să o eradicăm ca pe oricare altă boală – să o prevenim, să o evităm și să o eliminăm cu orice preț. O treime dintre noi ne vom lupta cu diferite tulburări de anxietate pe parcursul vieții, iar cifrele continuă să crească exponențial atât în rândul copiilor, cât și al adulților. Pentru că povestea despre anxietatea ca boală este falsă – și ne provoacă suferință.

În această reinterpretare radicală, Dr. Tracy Dennis-Tiwary demonstrează că anxietatea este un avantaj evolutiv care ne protejează și ne întărește forțele creatoare și productive. Deși este strâns legată de stres și frică, ea este valoroasă: ne permite să ne imaginăm viitorul incert și ne constrânge să îl facem mai bun. Din acest motiv, anxietatea este inextricabil legată de speranță.

Combinând ultimele cercetări din psihologie și neuroștiințe, inclusiv propriile studii, cu relatări din lumea reală și experiențe proprii, autoarea își învață cititorii cum să tolereze disconfortul creat de anxietate și să o folosească drept un instrument, în loc să se teamă și să se ferească de ea.

Timpul viitor ne va învăța nu cum să învingem anxietatea, ci cum să o gestionăm și să o punem la treabă.

„Cartea aceasta îți va schimba radical concepțiile actuale despre anxietate și le va înlocui cu unele mai utile. Ca expert în neuroștiința emoțiilor, Tracy Dennis-Tiwary ne oferă lectura captivantă de care avem cu toții nevoie ca să învățăm să ne îngrijorăm cu folos în loc să ne îngrijorăm mai puțin." — Adam Grant, autorul cărții Regândește, bestseller New York Times

„O voce nouă, puternică și bine informată, în dezbaterile foarte importante din jurul anxietății, al cauzelor și efectelor sale. Timpul viitor oferă cunoaștere, empatie și claritate în aceste timpuri când suferința emoțională cronică a devenit o nouă normalitate. Conceptualizarea modului în care funcționează anxietatea în serviciul nostru este o schimbare revoluționară de perspectivă." — Alanis Morissette

„Timpul viitor ne învață – cu ajutorul unor cercetări incredibile și al unei arte narative deosebite – că, în ciuda a tot ceea ce am fost învățați, atunci când este înțeleasă și folosită cu înțelepciune, anxietatea este una dintre cele mai valoroase emoții, care ne ajută să ne împlinim visurile. Dacă ești predispus la anxietate, așa cum sunt eu, sau trăiești ori muncești alături de persoane anxioase, aceasta este o lectură obligatorie!" — Marc Brackett, director al Centrului pentru Inteligență Emoțională, Universitatea Yale

Dr. Tracy Dennis-Tiwary este profesoară de psihologie și neuroștiințe la Hunter College, precum și directoare a Laboratorului de Reglare a Emoțiilor și a Centrului pentru Tehnologia Sănătății din cadrul City University din New York. Este, de asemenea, cofondatoare a companiei de terapie digitală Wise Therapeutics. A publicat peste o sută de articole științifice în reviste de specialitate peer-reviewed și a susținut peste trei sute de prezentări la conferințe academice sau pentru clienți corporatiști. Este foarte prezentă în mass-media, prin colaborări cu New York Times, Washington Post, CBS, ABC, CNN, NPR și Bloomberg Television. În prezent locuiește în New York, cu soțul ei și cei doi copii.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0215 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.