Tratat de logopedie. Vol. 2 - Emil Verza

Tratat de logopedie. Vol. 2 - Emil Verza
PRP: 76,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 64,50 lei
Diferență: 11,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9789736248184
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 380

DESCRIERE

Tratat de logopedie. Volumul 2

Emil Verza

 

 

Prezinta practica terapeutica a tulburarilor de comunicare si de limbaj. Sunt vizate urmatoarele aspecte: 1. Asigurarea unitatii dintre diferitele subiecte abordate si pastrarea unui anumit echilibru intre teorie si terapie pentru fiecare tulburare tratata; 2. Adoptarea unor criterii comune pentru ordonarea temelor si subtemele tratate, astfel incat sa se respecte principiul fundamental din logopedie, de analiza si de interventie de la simplu la complex, pe care noi l-am ridicat la rang de legitate pentru evolutia si terapia logopedica a tulburarilor de comunicare si de limbaj inca din primul volum al taratatului; 3. Literatura de specialitate este limitata pentru o serie de categorii de tulburari atat din punct de vedere al teoriei generale, cat si din cel al terapiei logopedice, iar in tratarea multor aspecte se inregistreaza pareri divergente din partea specialistilor si a practicienilor; 4. Unele aspecte, mai ales cele ce privesc metodologia educational-recuperativa, nu pot fi preluate si transferate fara nici un fel de adaptare de la o limba la alta, pentru ca sistemul lingvistic, atat de diferit, imprima un anumit specific limbii respective pe planul structurii, al dezvoltarii, si chiar al tulburarii de limbaj, fapt ce a facut necesar sa fie elaborate metode si procedee eficiente in corectare si validate in practica logopedica pentru logopatiile din limba romana. 

CUPRINS: Comunicarea totala si valentele ei Dinamism si relatie in metodologia cunoasterii si interventiei terapeutice in tulburarile de limbaj si comunicare Tulburarile de ritm si fluenta ale vorbirii Clasificarea si simptomatologia balbaielii Diagnoza si terapia balbaielii Functionalitate si disfunctionalitate in realizarea vocii Tulburarile vocii Afazia Afazia copilului Distorsiune la nivel psihic si comportamental in afazie Alalia Tulburarile de dezvoltare a limbajului pe fondul evolutiei psihocomportamentale in autism Specific si comun in diagnoza diferentiala a retardului verbal si a disfaziei Dinamism si relatie in comunicare, personalitate si comportament Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0215 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.