Tratat de microbiologie clinica

Tratat de microbiologie clinica
thumbthumb
Preț: 158,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789733905936
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 1250
Categoria: Carti Medicina

DESCRIERE

Editia a III-a a tratatului, revizuta si imbunatatita prin acumularea de noi cunostinte in domeniu, in special privind metodologiile de investigare microbiologica, dar si taxonomia si importanta in patologie a multor organisme care au capatat, in timp, alte dimensiuni, este deosebit de utila in primul rand rezidentilor si specialistilor de laborator, dar si celor a caror decizie de diagnostic si terapeutica se fundamenteaza pe rezultatele unei activitati performante de laborator, la costuri cat mai reduse. Astfel, luand in consideratie interesul crescand in acest sens, in lucrarea de fata au fost extinse si s-au introdus capitole noi ce abordeaza practica celor mai folosite metode de identificare si tipizare a unor grupari importante in patologia infectioasa. Plansele insotitoare, mai ales cele color, foarte numeroase de altfel, sunt de o mare acuratete si utilitate in recunoasterea germenilor patogeni, a caror identificare este dificila si laborioasa prin intermediul altor teste.

Cuprins:

Generalitati.

Investigarea etiologica a principalelor sindroame infectioase. Aportul laboratorului clinic la initierea si monitorizarea terapiei antimicrobiene.

Rezultatele testarii de rutina a rezistentei la antibiotice ca tezaur public pentru supravegherea si controlul rezistentei la antibiotice. Metode imunologice.

Metode ale biologiei moleculare.

Metode cromatografice si de developare enzimatica in microbiologia clinica.

Identificarea microorganismelor in laboratorul clinic.

Medii de cultura.

Teste de identificare.

Coloratii.

Diluanti.

Limba: romana

Nr.pagini: 1250

Dimensiuni:

An aparitie: 2009

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0572 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13